Koliko na kakovost projekcije vpliva platno

Jasno je, da ima ključno vlogo pri zagotavljanju kakovostne projekcije projektor, kaj pa platno? To vprašanje gotovo pride v poštev, če se odločamo za izposojo projektorja, in je na voljo tudi najem projekcijskega platna. Ker platno prinaša dodatne stroške se marsikdo upravičeno vpraša, ali se najem splača. Odgovor je seveda odvisen od primera – vedno tudi najem projekcijskega platna prinaša določeno korist, odvisno pa je, ali bo ta upravičila cenovno razliko.

Kdaj je platno nujno?

Platno moramo nujno zagotoviti, če je izposoja projektorja namenjena za kakšen večji ali pomembnejši dogodek, ki mora biti izveden na visokem nivoju. Takrat ne pride v poštev le kakovost slike, temveč tudi vtis, ki ga ustvari kompletna projekcijska oprema. Projiciranje na steno ali drugo manj primerno površino izpade zelo neprofesionalno.

Seveda je najem platna odlična rešitev tudi v vseh primerih, ko nimamo ustrezne površine za projiciranje. Če je prostor recimo nenavadnih oblik oziroma vedno, ko nimamo na voljo lepe ravne površine.

Glavni namen platna pa je ta, da zagotavlja najboljšo sliko. To pride do izraza v okoliščinah, ki za projekcijo niso optimalne. Včasih bo izposoja projektorja v uporabi v preveč svetlih prostorih, ali pa sam projektor ne bo najbolj kakovosten – v takšnih primerih se izkaže kvalitetno platno, ki nadomesti pomanjkljivosti in zagotovi kljub slabim razmeram najboljšo možno sliko.

Najem projekcijskega platna je tako smiselna rešitev tudi za tiste, ki si sicer že lastijo projektor, a želijo zagotoviti kar najboljše delovanje in odlične rezultate projekcije v vseh mogočih okoliščinah.