Najem zanesljivega tiskalnika

Napredni tiskalniki so lahko precej dragi. Predvsem med sodobnimi modeli, ki morajo na zahtevnem delovnem mestu pokriti neštete potrebe in zahteve, najdemo večinoma le pregrešno drage modele, ki šele po letih uporabe zares povrnejo svojo investicijo. V nekaterih primerih je nakup seveda smiseln ali pa morda sploh nimamo druge opcije, morda pa bo veliko bolj pametno pobrskati po alternativah.

Med najpogostejše alternative nakupu tiskalnika se gotovo uvršča najem. Prav to je lahko bistveno boljša odločitev, ki prinaša nižje stroške, a prav tako zanesljiv in zmogljiv tiskalnik. Najem tiskalnika bo gotovo cenejši od nakupa, vsaj v izhodišču – na dolgi rok pa je vse odvisno od potreb uporabnika in od ponudbe trgovca. Splača se vsaj premisliti o tem, ali pride najem tiskalnika v določenem primeru v poštev ali ne. Seveda je najbolj očitna prednost ta, da imamo z najemom zelo nizke stroške, kar ponuja najboljšo izkušnjo pri kratkoročnem najemu, lahko pa včasih najem tiskalnika upravičimo tudi na dolgi rok, še posebej če povprašujemo po kakšnih naprednejših napravah. Ravno to je lahko še ena prednost najema – na voljo imamo vrhunske naprave priznanih znamk, recimo tiskalnike Kyocera.

Prav tako se lahko nadejamo nekaterih dodatnih storitev, sploh če izberemo znamko, kot je Kyocera. V tem primeru lahko računamo na to, da bomo lahko koristili tudi vzdrževanje in servis Kyocera, morda celo dobavo potrošnega materiala. To je v veliki meri odvisno od najemne pogodbe, je pa servis Kyocera praviloma zelo prijazen do uporabnikov in ponuja pravo rešitev v primeru praktično vseh težav. Kot prednost pri najemu se najbolj izkaže to, da imamo vedno na voljo odzivnega serviserja, ki bo uspešno poskrbel za dobrobit najetih naprav. Tako ne bo treba tvegati, da bo tiskalnik podlegel obremenitvam pri rednem delu – servis Kyocera zagotavlja brezhibno delovanje in takojšnja popravila. Če je to v najem tiskalnika že vključeno, bo izkušnja še toliko boljša.