Vsestranska otroška oprema

Funkcionalnost otroške opreme je redko omejena le na eno področje. Vozički, otroški sedeži, celo oblačila in igrače – veliko izdelkov lahko uporabimo v različnih situacijah. Posebej v tem oziru izstopajo otroški vozički, ki so postali prave naprave, in nudijo vse v enem. Iz vozička lahko hitro nastane otroški sedež v avtu, v zavetju domačega stanovanja pa se košara vozička prelevi v funkcionalno zibko.

Sodobni otroški voziček

Zdi se, da so multifunkcijski vozički otroški razposajenosti še posebej prilagojeni. Imajo namreč vse, kar potrebujemo pri sprehajanju z dojenčkom, saj nudijo veliko prostora za shranjevanje igrač, hrane in druge dodatne opreme, pa tudi sami vozički so pogosto opremljeni z dodatki, kot so senčniki in ropotuljice. Prava prednost takšnih vozičkov pa je v modularni zasnovi – možno jih je enostavno razstaviti in posamezne elemente uporabiti v drugačnih vlogah. Iz vozička s horizontalno košaro za dojenčke hitro nastane voziček za tiste malčke, ki že lahko sami sedijo, pri potovanju z avtomobilom pa se voziček prelevi v otroški sedež v avtu – ogrodje se preprosto zloži in pospravi v prtljažnik, sedež pa je že prilagojen tudi za uporabo v avtu.

V prvi vrsti so vozički otroški dom, a morajo biti všeč tudi staršem. To pomeni, da se bodo dobro izkazali le tisti vozički, ki imajo dobro oblikovano ogrodje in omogočajo enostavno in učinkovito uporabo. Seveda pridejo zelo prav tudi različne domislice, kot je možnost transformacije vozička v otroški sedež v avtu, vsekakor pa so staršem po godu vse multifunkcijske lastnosti, ki jih prinašajo otroški vozički, če le ne gredo na račun osnovnih odlik varnosti, udobja in kakovosti.