Kozmetične storitve od glave do peta

Tisti, ki radi poskrbijo za svoj videz in se pri tem rade volje zaupajo oskrbi profesionalnih kozmetičnih mojstrov, verjetno že dobro poznajo storitve kozmetičnih salonov. V teh najdemo celo vrsto tretmajev, ki poskrbijo za vse malenkosti od glave do peta.

Nega obraza

Začne se seveda pri obrazu. Tu prednjači celovita klasična nega obraza, a do izraza vsekakor pridejo tudi tehnike, kakršna je kisikova maska. Tako klasična nega kot kisikova maska, pa tudi globinsko čiščenje kože in nekatere druge storitve, ciljajo na celovito nego obraza. Nekatere storitve pa so bolj specializirane – na primer oblikovanje trepalnic in obrvi. Prav tako se razlikujejo trajanja in rezultati – kisikova maska na primer zagotavlja dobre takojšnje rezultate po hitrem tretmaju, druge storitve večinoma koristijo na dolgi rok pri rednih obiskih.

Depilacija

Med priljubljenimi storitvami kozmetičnih salonov so razne depilacije. Če sledimo storitvam od glave do peta, moramo najprej omeniti odstranjevanje obraznih dlačic, nato pa pride na vrsto depilacija telesa, pri tej na primer izstopata depilacija pazduh in brazilska depilacija. Na koncu pa seveda ne moremo mimo ene izmed najbolj priljubljenih storitev na tem področju, depilacije nog.

Nega nog in stopal

Noge in stopala poleg depilacije nudijo še druge možnosti nege. Pedikura je lahko zelo raznolika. Najbolj priljubljena je klasična pedikura, na izbiro pa so tudi medicinske možnosti, masaže in podobni tretmaji za sprostitev, kot tudi posebne storitve, na primer odstranjevanje kurjih očes. Pedikura predstavlja velik delež kozmetičnih storitev nege nog in stopal, je pa v bogati ponudbi moč najti še kakšno zanimivost za ta del telesa.