Priprava krofov in drugih domačih slaščic

Do odličnega končnega izdelka v veliki meri pripomore tudi dobra oprema. Res je, da pekovski mojster požanje vse pohvale, a gotovo se ima zahvaliti tudi nekaterim skrivnostim, ki ostanejo v kuhinji. Tam namreč najdemo številne večje ali manjše pripomočke, ki močno pomagajo pri pripravi pustnih slaščic ali pri drugih podobnih projektih.

Pripomočki za piko na i

Pri krofih je nepogrešljiv pripomoček dozator za marmelado. Rahlih krofov namreč ne moremo na silo polniti s sladkim nadevom, temveč je treba to storiti previdno. Poseben dozator je edini pripomoček, ki bo zagotovil dobre rezultate. Količino marmelade lahko natančno uravnavamo, najboljše pa je, da celoten postopek opravimo brez lepljive packarije, ki jo za seboj pogosto pustijo kakšni neposrečeni poskusi brez prave opreme. Seveda pa je dozator vsestranski kuhinjski pripomoček, ki se bo izkazal pri pripravi vseh vrst slaščic, na primer pri okraševanju torte s smetano. V vsakem primeru bo postavil piko na i, ki pomeni veliko razliko pri končnem izdelku.

Pakiranje slaščic

Pogosta zagata se pojavi tudi po tem, ko so slaščice že pripravljene. V tem primeru priskoči na pomoč ročna stretch folija, ki je sicer univerzalni kuhinjski pripomoček. Ročna stretch folija omogoča hitro, varno in učinkovito pakiranje vseh vrst živil, ki so na ta način pripravljena tudi na transport. Krofe ali drugo pecivo lahko enostavno zložimo v karton ali na pladenj, nato pa jih ovijemo s folijo.

Seveda je bolje, da se že pravočasno spomnimo na potrebo po ustreznem pakiranju. Ročna stretch folija priskoči na pomoč, če nimamo ustreznejše embalaže, a to vlogo vsekakor opravi z odliko.