Razbijanje monotonosti vsakdanjika

V današnjem svetu se nam mnogokrat zdi, da se nam v življenju dan za dnem odvija ista zgodba: jutranji zvonec, jutranja rutina, pot v službo, naporni službeni opravki, pot domov, domača opravila… do te točke nas velikokrat dohiti že tako huda utrujenost, da ne mislimo več na veliko drugega kot na toplo udobje domače postelje. V tej perspektivi se še posebej izkazuje dragocen pomen tistih dni, ki to rutino prekinejo, ki za nas tok življenja ustavijo. To so dnevi, ki nam predstavljajo razlog, da toleriramo monotonost vsakdanje rutine, zato so tudi ti dnevi vredni, da jim posvetimo prav tako veliko pozornost kot tistim, s katerimi si jih zaslužimo.

Ena iz med takih priložnosti za razbitje vsakodnevne rutine se nam sama od sebe ponudi vsako leto – to je praznovanje rojstnega dne. Kot otroci smo se tega dne veselili daleč vnaprej, že tedne pred slavnostnim dogodkom smo načrtovali praznovanje, pisali vabila prijateljem in se veselili, da bomo se bomo lahko na vprašanje, koliko smo stari, predstavili z novo, svežo številko. Ko odrastemo, postane praznovanje rojstnega dne stvar, ki ji namenjamo veliko manj pozornosti – rojstnih dni smo imeli že veliko, in dodatno leto, ki ga moramo prišteti naši letnici, mnogim nikakor ni več razlog za veselje, nasprotno večkrat prinese marsikatero skrb.

Združitev praznovanja rojstnega dne in drugih priložnosti

A najpomembnejši del pri praznovanju rojstnega dne je vendarle ravno to, da gre za praznovanje, torej točno tisto, kar tudi v odrasli dobi najbolj potrebujemo, da razbijemo monotonost našega vsakdana in življenje napolnimo z barvami, ki nas spominjajo na otroštvo. Čeprav nam velikokrat utegne zmanjkati idej, kako bi svoj rojstni dan praznovali na način, ki bi novo obletnico napravil prav posebno, pa nam včasih pomaga le malo starega dobrega razmišljanja “out of the box”: praznovanje rojstnega dne lahko združimo tudi z kakšno drugo priložnostjo, kot je na primer obletnica mature, team building za podjetja, ali celo obletnica poroke.