Rekuperator zraka najnovejše tehnologije

Rekuperator zraka omogoča, da med prezračevanjem izgubimo izredno malo energije, ki je v zimskih dneh še toliko bolj pomembna. Ko nam rekuperator odvede slab in segret zrak ven iz prostora, s pomočjo toplote tega zraka segreje zrak, ki ga bo dovedel v prostor. To je pomembno še zlasti v mrzlih mesecih, ko si svojega doma ne želimo hladiti. 

Rekuperator zraka navadno namestimo kar v kurilnico ali pa v enega izmed kletnih prostorov, lahko pa ga namestimo tudi na podstrešje. Navadno se ga postavi tja, kjer imamo dovolj prostora za celotno napravo. Od rekuperatorja moramo nato speljati cevi, ki bodo morale doseči vse prostore v hiši. Le tako bomo lahko prezračili celoten dom. 

Rekuperator zraka bo deloval s pomočjo dveh odprtin, ki jih bomo naredili v zunanjo steno hiše. Po eni odprtini bomo odvajali zrak ven iz prostora, po drugi pa bomo dovajali svež zrak v prostor. Cevi sistema lahko napeljemo pod toploto izolacijo ali pod ploščami za talno gretje. Največkrat pa jih namestijo tako, da naredijo spuščen strop, saj vanj lahko skrijejo veliko različnih povezav in električnih napeljav. 

 

Cevi za prezračevanje za nov prezračevalni sistem 

Cevi za prezračevanje se lahko namestijo na različne načine. V kolikor vgrajujemo prezračevalni sistem v novo hišo, imamo več možnosti. Veliko posameznikov se odloči za namestitev cevi poleg talnega gretja. Nekateri pa se raje odločijo za spuščen strop, v katerega lahko skrijemo več različnih stvari. 

Cevi za prezračevanje so izredno gibljive a zavzamejo kar precej prostora, zato jim moramo nameniti dovolj veliko mesto. Ne želimo namreč imeti težav z nameščanjem in postavitvijo celotnega sistema. 

Cevi za prezračevanje navado kupimo poleg celotnega centralnega sistema. V kolikor pa jih ne dobimo poleg, jih lahko naročimo tudi po spletu. Različni ponudniki imajo namreč več različnih tipov in vrst cevi, med katerimi bomo lahko izbirali.