Peki papir in vakuumske vrečke za shranjevanje so izjemni pripomočki

Gospodinje se pri svojem delu zavedajo, da brez nekaterih pripomočkov enostavno ne gre. Če želijo, da je njihov končni izdelek na vrhunskem nivoju, potem morajo pri kuhanju in peki uporabljati nekatere pripomočke, ki v resnici delajo prave male čudeže. Med njimi so tudi peki papir in nenazadnje tudi vakuumske vrečke za shranjevanje.

Peki papir je obojestransko uporaben

Papir za peko se mora nahajati v kuhinji vsake prave gospodinje. Gre za vrsto papirja, ki je obojestransko uporaben in je prav tako odlična podlaga za pečenje peciva, pic, pečenega krompirčka, raznovrstnih kolačev, ki jih lahko pripravimo v pečici ali pa celo v mikrovalovki.

Papir te vrste je izdelan na osnovi naravnih vlaken. Ta izvirajo iz trajno obnovljivih virov, ki so tudi kontrolirani. Omenimo še, da je obstojen do temperature 220 stopinj Celzija.

Tudi vakuumske vrečke za shranjevanje so nepogrešljive

Tovrstne vrečke poskrbijo, da naša hrana dlje časa ostane sveža in ji tako podaljšamo tudi rok uporabe. Ljudje vse preveč hrane zavržemo, ker ji preteče rok ali pa ker jo neprimerno zaščitimo. Z uporabo vakuumskih vrečk se nam to zagotovo ne bo dogajalo. V tako vrečko vstavimo živilo, ki je občutljivo. Pri tem moramo poudariti, da mora biti vrečka vsaj nekaj centimetrov daljša kot pa prostor, ki ga zavzame določeno živilo. Notranji robovi pa morajo biti povsem čisti ter brez ostankov druge hrane. Napolnjeno vrečko nato položimo na delovno površino pred aparat in jo potegnemo v vakuumski kanal. Aparat zapremo in močno pritisnimo na pokrov. Vrečka bo tako samodejno vakuumirana in zavarjena.