Vozilo na akumulator

Kateri avto na akumulator je najbolj primeren za vašega malčka?

Otroški avto na akumulator so v različnih modelih in oblikah, kateri model in oblika sta najbolj primerna za vašega otroka je najprej odvisno od njegovih spsoobnosti in kasneje tudi od dejstva, kje bo otrok uporabljal vozilo. Če je otrok doma v mestu je vsekakor pravilna izbira avtomobil, ker se po mestu nikakor ne morete voziti s traktorjem ali čem drugim.

Avto na akumulator je pomanjšana verzija pravega avtomobila, so nekateri modeli, ki so izdelani prav po licencah pravih avtomobilov in so izdelani v omejenih serijah. Ena takšna serija je bila pri podjetju Peg Perego in sicer legendarni hrošč, katerega so izdelali le v nekaj sto primerkih in so ga zbiratelji takoj pokupili. Avto na akumulator je bil dokaj sposoben in vnjem sta se lahko peljala dve osebi do skupne teže 50 kg, prav tako je imel možnost, da si odprl vrata na voznikovi in sovoznikovi strani, uporabljal hupo, smerokaze, prtljažnik, luči in še kaj.

V kolikor pa potrebujete vozilo, s katerim bi se vaš otrok vozil po travnatih površinah, po pešpoteh, potem pa je zagotovo traktor ali terenc boljša izbira. Otork bo imel tako občutek, da počne nekaj koristnega, kot jedenimo prekladanje drv, prelaganje zemlje, odvoz smeti in podobne naloge. Otroci imajo zelo veliko domišljije in verjemite, da se bodo hitro zamotili in zaigrali. Otroški avto ali motor na akumulator je varen za uporabo v kakršni koli zunanji podobi, zato izberite takega, v katerem bo vaš otrok najbolj užival in s katerim mu boste prinesli največ veselja.

Nekateri otroci prav onemijo, ko vidijo, da se nekdo pripelje s tovrstnim avtomobilom, saj si želijo, da bil njihov, da bi lahko tudi sami naredili kakšen krog in se popeljali na sprehod, a kaj hitro spoznajo, da žal nimajo te sreče, da bi bila to njihova igrača. Vsekakor je smiselno, da starši najprej otroke spodbudijo, da se naučijo voziti z vozilom, kateri se poganja na pedala in katerega hitrosti so dosti manjše. Ko otrok enkrat obvlada vožnjo in je pripravljen na samostojno vožnjo, pa lahko uporabi tudi vozilo na akumulator. Vsekakor je smiselno, da otroka med vožnjo spremljamo, ga opozrimo na morebitne napake in mu ne dovolimo, da nas preveč prehiti ali pusti zadaj, da ne bi videli, kaj neki počne.

Nekatera vozila namreč zmorejo razviti hitrost do 20 km na uro, kar je kar velika hitrost za otroka, ki je lahko v določenih dejanjih nepredvidljiv. Vozila imajo na voljo vožnjo naprej in vožnjo nazaj, pri čemer ima prestava za vožnjo naprej dve hitrosti. Otork mora med vožnjo obvladati prestave, mora znati zaviti, mora se ustaviti pred prehodom za pešce in preveriti, če je kje kakšen avtomobil in nato nadaljevati z vožnjo, prav tako se more ustaviti pred semaforjem in seveda se umikati mimoidočim. Nalog, ki jih mora opravljati je kar nekaj, zato za majhne otroke slednji avtomobili niso primerni. Čim pa otrok odraste in je star tri leta ali več, pa je vsekakor dovolj zrel, da lahko razume ukaze in pravilno pelje.

Otroški avto na akumulator otroka spodbuja k razmišljanju kaj počne v prometu.