Koliko bo treba odšteti za catering?

Gotovo marsikdo, ki išče podatek o ceni cateringa, ostane praznih rok. Točen catering cenik je namreč odvisen od mnogih dejavnikov, ki jih je nemogoče predvideti, ne da bi vedeli točne podatke o željeni postrežbi. Močno seveda na ceno vpliva že catering meni, saj ni vseeno, katere jedi izberete pri postrežbi, pomemben pa je še obseg postrežbe ter lokacija.

Lokacija

Prav lokacija lahko močno vpliva na to, kakšen bo za catering cenik. Razumljivo, seveda. Če naročimo catering pri ponudniku, ki je iz Maribora, a želimo postrežbo v Kopru, nam bo ponudnik ugodil le, če plačamo ustrezno ceno. Pametno je torej izbrati ponudnika, ki je blizu lokaciji dogodka, a ne za vsako ceno. Včasih je bolje zaupati zanesljivemu in kakovostnemu ponudniku ter plačati nekaj več za to, da uredi postrežbo na bolj oddaljeni lokaciji, kot pa naročiti catering pri lokalnem ponudniku, ki se izkaže za slabega.

Število gostov

Od števila gostov je odvisna praktično vsaka cena v zvezi z organizacijo dogodka, enako kakopak velja tudi za catering cenik. Čeprav ponudniki običajno postavijo ceno za cel dogodek, si lahko predstavljamo ceno na osebo – več kot je gostov, višja bo cena. Zadnjo besedo o tem ima seveda ponudnik, saj cena ni linearna glede na število gostov.

Catering meni

Vsekakor pa je pomembno tudi to, katere jedi bi želeli naročiti. Catering meni lahko vključuje le sladke in slane prigrizke in druge hladne jedi, lahko pa zahteva dolgotrajno pripravo kompletnih obrokov. Cena je razumljivo lahko zelo drugačna, če naročimo eno ali drugo.