Izberite masažo za pravi namen

Ponudba masaž je tako bogata, da je včasih kar težko izbrati pravo. Niso vse primerne za vsakogar – nekatere se izvajajo le za odpravljanje določenih težav, druge so zelo primerne za splošno sprostitev. Največje zadovoljstvo bo seveda zagotovila pravilno izbrana masaža.

Masaža za začetnike

Za tiste, ki se prvič podajajo na masažno mizo, bo verjetno dobra izbira osnovna antistresna masaža. Ta sicer nima vzpostavljenih strogo določenih načel in tehnik, tako da vsak ponudnik ponuja nekoliko drugačen tretma, a ker gre za zelo priljubljeno vrsto masaže, so tehnike večinoma kar se da univerzalne. Antistresna masaža je zelo primerna za začetnike tudi iz tega razloga, da zagotavlja splošne pozitivne učinke. Služi seveda predvsem sprostitvi in odpravljanju posledic pretiranih obremenitev. Za začetnike so primerne tudi klasične masaže celega telesa ali pa posameznih delov telesa, ki so pogosta izbira tudi za darila.

Masaža za zahtevnejše

Tisti, ki iščejo nekaj več, bodo gotovo našli rešitev v drugih vrstah masaž. Veliko možnosti ponuja tajska masaža. Tajske tehnike v neki meri vključuje že marsikatera antistresna masaža, a če izberemo tradicionalno izvedbo nas čaka povsem edinstvena izkušnja. Tradicionalna tajska masaža je v mnogih pogledih posebna, v vsakem primeru pa zagotavlja prav posebno doživetje. Ni pa primerna za začetnike, saj gre za nekatere zelo specifične tehnike. Tajska masaža je na voljo še v mnogih drugih različicah, ne le v tradicionalni. Prav tako imajo zahtevnejši tudi druge izbire – veliko ponudbe na primer obsegajo refleksne masaža, pogosto pa so kot nalašč tudi takšne in drugačne terapije.