Gradbeni posegi pod streho

Prav projekti visoko pod ostrešjem so pogosto posebej zahtevni, po drugi strani pa pomembni in včasih tudi nujni pogoj za nadaljnja opravila. S temi se srečamo na primer pri izdelavi mansarde oziroma nasploh pri ureditvi podstrešja, pa tudi sicer je treba kdaj pa kdaj kaj popraviti pod streho. Od vsakega posameznega projekta je odvisno, koliko bo dela in kakšna bo cena. Jasno je, da bo za napušč cena drugačna kot za izdelavo izolacije, prav tako so različno cenjene fasadne obloge in podobni elementi.

Izdelava izolacije

Toplotna izolacija je pogost razlog, zaradi katerega se lotimo urejanja podstrešja. Če želimo izdelati funkcionalno mansardo, je izolacija nujna, a tudi v drugih primerih prinaša takšna rešitev kar nekaj dobrodošlih prednosti. Toplotna izolacija podstrešja prispeva k izolaciji celotne hiše in tako zmanjšuje stroške ogrevanja oziroma hlajenja. Veliko je seveda odvisno od primera.

Toplotna izolacija se lahko izvede suhomontažno, kar pomeni, da so dela precej enostavna in zlo hitro opravljena. Še ena dobra posledica tega načina vgradnje izolacijske plasti pa je cena, ki je nadvse ugodna.

Ureditev napušča

Napušč je ključnega pomena za ohranjanje primarnih funkcionalnosti strehe. Prav zato za kakovosten napušč cena ne more biti previsoka, čeprav so tudi dela na tem elementu običajno precej ugodna. Spet je vse odvisno od tega, za kakšne posege pravzaprav gre. Za izdelavo celotnega napušča je treba poskrbeti že pri gradnji objekta, pogosto pa se kasneje izkaže potreba po kakšnih prilagoditvah. V takšnih primerih bo za napušč cena seveda bistveno drugačna, kot če ga izdelujemo na novo.