Enostavna košnja domače zelenice

Če bi si radi delo na domačem vrtu kar se da poenostavili, bo treba nabaviti pravo opremo. Na srečo je izbire dovolj, na svoj račun pa bodo prišli tudi najzahtevnejši uporabniki.

V večini primerov je smiselna izbira samohodne kosilnice, je pa treba izbrati dober model. Husqvarna LC 356 V je privlačna opcija za tiste, ki iščejo vsestransko kosilnico visoke kvalitete in presenetljive zmogljivosti. Ta res zagotavlja povsem enostavno košenje. S pogonskim sistemom AutoWalk 2 se namreč pelje skorajda sama, treba jo je le pospremiti in upravljati po površini. Husqvarna LC 356 V je kot nalašč tudi za tiste, ki nimajo veselja pospravljati posledic svojega dela na vrtu – ima namreč koš za spravilo pokošene trave, pa tudi BioClip možnost sekljanja trave, ki se na ta način spremeni v uporabno gnojilo. Na voljo je seveda še dobri stari stranski izmet. A Husqvarna LC 356 V se ne ustavi pri poenostavitvah košnje, zelo enostavno bo tudi čiščenje in vzdrževanje naprave – ima namreč že priključek za vrtno cev, ki zagotavlja učinkovito čiščenje v trenutku.

Zahtevnejši uporabniki morda pogledujejo proti drugim izdelkom. Boljše rešitve od robotskih kosilnic trenutno ni – Husqvarna Automower 420 je primer naprave, ki bo zadostila še tako visokim standardom. Pokosi namreč lahko tudi večje površine, vse do 2200 m2. A to ni vse, kar nudi Husqvarna Automower 420. Odlikuje jo visoka mera prilagodljivosti, kar je pravzaprav tisto, kar iščemo pri robotski kosilnici. Med drugim ima Husqvarna Automower 420 tudi velik in pregleden zaslon, ki omogoča popolno prilagoditev delovanja za najboljše rezultate.