Brezskrbno v nove gradbene projekte

Za večino gradbenih posegov je pravi čas takrat, ko se zgradba šele gradi oziroma že prej v fazi načrtovanja. Takrat si najlažje privoščimo razne spremembe, saj zahtevajo le minimalno prilagoditev dela. V končanih zgradbah lahko enaki posegi zahtevajo bistveno več dela, tudi stroškov, seveda pa še druge nevšečnosti, ki spremljajo izvedbo gradbenih del v končanih stanovanjskih ali drugih prostorih. A kar nekaj opravil je možno postoriti tudi brez teh nevšečnosti – to omogoča suhomontažna izvedba, ki se uporablja za učinkovito in cenovno ugodno izpeljavo raznih gradbenih del v končanih prostorih.

Suhomontažno lahko izvedemo tudi večje gradbene projekte. Mavčno kartonske plošče recimo omogočajo enostavno izdelavo kakovostnih sten in drugih pregrad, lahko služijo tudi celovitemu razmejevanju stanovanjskih prostorov. Poleg tega se mavčno kartonske plošče pogosto uporabljajo tudi za dopolnjevanje obstoječih zidov, na primer pri dodajanju izolacije, ali pa za popravila in sanacije. Pogosto pa tak način gradnje svoje prednosti izkaže tudi pri gradnji novih objektov, zato se mavčno kartonske plošče seveda pogosto uporabljajo za oblogo nosilnih konstrukcij novogradenj in izdelavo podobnih cenovno ugodnih rešitev.

Veliko prednosti prinaša tudi suhomontažni estrih. Kakršnokoli urejanje tlaka je v končanih prostorih pogosto velika nevšečnost, še posebej, če gre za prostore, ki so stalno v uporabi. Suhomontažni estrih pa poskrbi za to, da lahko pohodno površino povsem preuredimo že v kratkem času in z odličnimi rezultati. To je priljubljena opcija v poslovnih prostorih in drugih okoljih, kjer za takšne posege nimamo veliko časa. Zakaj bi se sploh odločili za suhomontažni estrih? Včasih je treba poskrbeti za dodatno toplotno ali zvočno izolacijo tal, pogosto pa je razlog tudi v tem, da bi radi po tleh učinkovito speljali električno napeljavo ali podatkovne vode. Suhomontažni estrih je tudi idealna rešitev v primeru, da se odločamo za vgradnjo talnega ogrevanja, saj cel postopek vgradnje takšnega sistema bistveno olajša.