3 napotki za vse pridelovalce

Topel in sončen avgust z nekaj deževnimi dnevi je pred nami. Grozdje bo kmalu zrelo, žito se bo kmalu želo, pa tudi drugi pridelki bodo kmalu pripravljeni za obiranje. Spodaj smo za vas nabrali 3 napotke, da bodo vaša opravila potekala kar se da hitro in brez ovir.

1. Kmetijska mehanizacija

Najbolj pomembna je kmetijska mehanizacija, saj bo brez nje vaše delo zelo oteženo. Sploh, če imate večjo kmetijo in veliko pridelka. Izbira pravega traktorja ali obiralca je ključnega pomena, saj vam bo najboljša kmetijska mehanizacija prihranila kar nekaj dela, časa in pa živcev. Zakaj bi večino stvari delali na roke in peš, če si lahko vse olajšate s pomočjo opreme?

2. Začnite zgodaj

Avgust bo najbolj vroč mesec tega poletja, dnevi so dolgi in ozračje je zelo soparno. Tako, kot se človeško telo obnaša v vročini, podobno je tudi pri pridelkih. Zato predlagamo, da z obiranjem in žetvijo začnete čim bolj zgodaj, če se da pred sončnim vzhodom s pomočjo kmetijske mehanizacije in nekaj dodatnih luči, saj boste hitreje zaključili z delom. Ceste bodo prazne, ozračje bo prijetno in vi boste pridelke lažje prepeljali do skladišča in med prevažanjem se ne bodo pregrevali na direktni toploti.

3. Zaslužen počitek

Po napornem dnevu (ali dnevih) pa ne pozabite na zaslužen počitek in regeneracijo. Vsa vaša kmetijska mehanizacija – traktorji, obiralci, podrahljači – so pospravljeni pod streho. Čas je, da si tudi vi oddahnete in zadihate ter za kakšen dan pozabite na delo. Vsi pridelki so pospravljeni in pripravljeni za nadaljno obdelavo ali prodajo. Po počitku pa boste lahko polni novih moči zaključili s celotnim procesom pobiranja pridelka in se boste lahko osredotočili na nove izzive.

Upamo, da smo vam z našimi tremi napotki vsaj malo pomagali in olajšali nekaj dela v za vas napornem mesecu. Želimo vam veliko uspeha in čim boljšo letino!