Pravi računalnik za vsako situacijo

V času, ko smo stalno obkroženi z raznimi računalniki, je vsekakor zelo pomembno, da za svoje spremljevalce izberemo prave naprave. S tem si lahko življenje zelo poenostavimo, a le, če se odločimo premišljeno.

Domači računalnik

Doma potrebujemo zanesljiv in dovolj zmogljiv računalnik za vsakdanjo uporabo. To bo verjetno namizni računalnik, po možnosti tak, ki ga je možno prilagajati glede na želje in potrebe uporabnika. Eno možnost predstavljajo računalniki MEGA, ki so na voljo v različnih konfiguracijah, poleg tega pa dopuščajo svobodo prilagajanja in nadgrajevanje komponent. Računalniki MEGA se v vlogi domačega računalnika odlično izkažejo, z raznolikimi konfiguracijami pa ustrezajo tako osnovnim kot tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Pomembno je predvsem to, da pri izbiri domačega računalnika mislimo na prihodnost. Računalniki MEGA imajo to prednost, da jih je mogoče enostavno nadgraditi in tako ostati v koraku s časom. Za to vlogo prenosniki niso primerni, pa tudi nekateri namizni računalniki nadgradnje močno otežujejo.

Službeni računalnik

Za službo ali šolo pa je prenosnik vsekakor boljša izbira. Potrebujemo računalnik, ki bo z nami na delovnem mestu oziroma v šoli, pogosto pa naloge s tega okolja prenesemo tudi domov. V poštev pride zanesljiv prenosni računalnik, morda pa tudi dober tablični računalnik Apple ali drugega priznanega proizvajalca. Vse je odvisno od dejanskih potreb, predvsem pa izstopajo odlike, kot so mobilnost, zanesljivost in funkcionalnost.

Računalnik na poti

Če na poti ni dovolj mobilni telefon, pride v poštev tablični računalnik. Apple iPad je logična izbira, imamo pa na voljo še celo vrsto drugih izdelkov, ki se v tej vlogi dobro obnesejo. Tablični računalnik Apple iPad izstopa predvsem po svoji zanesljivosti, poleg tega navdušuje z vsestransko uporabnostjo, če ga znamo docela izkoristiti. Zelo uporabne pa so tudi tablice, ki imajo operacijski sistem Windows, saj na njih lahko opravljamo ista opravila kot na običajnem računalniku.