Obvezno zimsko obuvalo

zimska obuvalaČe bi vas vprašali, katero obuvalo je nujno potrebno za zimski čas, bi zagotovo omenili tudi škornje. Zimski škornji so namreč ena od najbolj uporabnih vrst obuval, ki poskrbijo, da se tudi v hladnejših obdobjih dobro počutimo. Vsekakor pa pri tem ne mislimo samo na eno vrsto takih obuval. Obstajajo namreč številne različice zimskih škornjev. Nekatere med njimi obujete za na sprehod, druge za na smučarske proge, tretje za svečano prireditev in tako dalje. Za vse pa mora veljati skupni imenovalec, ki vam ga bomo v današnjem prispevku z veseljem zaupali. Skupni imenovalec skriva skupnih sedem lastnosti, ki naj bi jih imeli prav vsi zimski škornji, ne glede na to, za kakšen namen ste jih kupili.

Lastnosti zimskih škornjev

V nadaljevanju prispevka vam navajamo najpomembnejše lastnosti oziroma prednosti škornjev za zimo, ki jih morate preveriti, še preden jih pospravite v nakupovalno vrečko oziroma košarico.

Najprej preverite, ali so izbrani zimski škornji dovolj topli. Toplota je namreč ena od najpomembnejših lastnosti, ki jih mora imeti prav vsak zimski čevelj. Predvsem bodite pozorni na podlogo, ki v največji meri vpliva na ta pomemben dejavnik.

Bodite pozorni tudi na to, da so vaši zimski škornji dovolj zračni. Priporočamo, da si kupite take, ki so narejeni iz usnja. Zanj je namreč značilno, da je najboljša vrsta materiala za zračnost. Prav tako kot zračnost je pomembna tudi udobnost. Dober čevelj vam mora v vsakem primeru omogočati podporo, s tem pa tudi veliko mero udobnosti.

Preverite še, kakšen oprijem imajo škornji. Ta je določen z velikostjo in globino zarez na podplatu. Najbolje bo, da podplat na škornju vsebuje t. i. petno zavoro. To je peta, ki vam v največji možni meri zagotavlja zaščito proti zdrsom na neravnem terenu.

Morda je najbolje, da preverite tudi proizvajalca škornjev. Od tega je odvisno marsikaj. Poskrbite, da bo znan in da imate doma že katerega od njegovih obuval, s katerim ste več kot zadovoljni.