Tablični računalnik za igranje iger

Računalniške igre običajno igramo na zmogljivih namiznih računalnikih, ki imajo vgrajene vrhunske komponente. Igre so namreč precej zahtevne in ne bodo dobro delovale na napravah, ki ne ponujajo dovolj procesorske moči, zmogljivega grafičnega procesorja in zadostne kapacitete delovnega pomnilnika. Tem pogojem ustrezajo namizni računalniki, pa tudi nekateri prenosniki, na primer tisti iz ASUS gaming serije. Kaj pa tablice?

Tablični računalnik za najbolj zagrizene igričarje seveda ne pride v poštev. Gre namreč za mobilno napravo, ki je prilagojena drugim načinom uporabe, računalniške igre pa bo s takšno strojno opremo zelo težko poganjati. Vseeno pa obstajajo možnosti, kako tablico uporabiti za igranje iger – enake izkušnje kot jo ponujajo ASUS gaming prenosniki si sicer ne moremo obetati, lahko pa vseeno pričakujemo veliko zabave in sprostitve, predvsem na poti. Tako so tablice nepogrešljive predvsem na dolgih poteh, ko si lahko čas krajšamo že s čisto preprostimi igrami, sodobne mobilne naprave pa so dovolj zmogljive, da lahko ponudijo še boljšo izkušnjo tudi pri zahtevnejših igrah.

Največ uporabnikov imajo mobilne aplikacije, ki delujejo tudi na manj zmogljivih tablicah. Mobilni operacijski sistemi podpirajo celo vrsto prilagojenih iger, ki prinašajo obilo zabave. Izbira je skorajda neomejena, saj je možno brezplačno ali po nizki ceni prenesti cel kup iger in zabavnih aplikacij. Tako lahko postane tudi tablični računalnik uporabno orodje za igranje zabavnih iger.

Kaj pa, če bi radi tudi na tablici posnemali igričarsko izkušnjo, ki jo pričarajo zmogljivi prenosniki ASUS gaming ali celo namizni računalniki? To je do neke mere možno, če izberemo zmogljivo tablico z operacijskim sistemom Windows, še več sreče bo verjetno med hibridnimi prenosniki. Zaradi kompaktnega ohišja sicer ne moremo pričakovati toliko zmogljivosti, a operacijski sistem Windows omogoča poganjanje istih iger, kot smo jih vajeni s prenosnikov in namiznih računalnikov, če seveda ustrezajo omejitvam nekoliko šibkejše konfiguracije.