SUP kot občasna rekreacija

Supanje je postalo priljubljena oblika rekreacije med obmorskim dopustom, pravzaprav se lahko veslanja po vodni gladini lotimo povsod tam, kjer imamo na voljo primerno miren kotiček vode – tudi reke in jezera so priljubljena izbira. Večinoma pa supamo takrat, ko si privoščimo nekaj dni dopusta in se želimo nekoliko sprostiti, hkrati pa bi svoj prosti čas še vedno radi preživeli aktivno in v dobri družbi. Ravno zato je supanje običajno le občasna rekreacija, s katero se srečamo enkrat ali dvakrat letno – poraja se vprašanje, ali je smiselno za občasno supanje kupiti lastno opremo, ali pa je bolj smiseln najem supa.

Če se na morje podajamo le redko, pri tem pa ne nameravamo celega prostega časa nameniti supanju, je najem opreme vsekakor boljša možnost. Glavna prednost te rešitve je gotovo nižja cena, ki je zelo privlačna za tiste, ki poznajo stroške nakupa SUP opreme. Najem supa stane le nekaj deset evrov, tudi za cel teden si lahko brez težav izposodimo cel komplet opreme. Poleg tega imamo pri tem na izbiro različne možnosti in lahko preizkusimo različne deske, dobimo seveda tudi veslo za SUP in drugo nujno opremo. Nekateri ponudniki v komplet vključijo uporabno dodatno opremo, kar je vsekakor dobrodošlo. Za svoj denar pri najemu vsekakor dobimo največ, če se seveda ne nameravamo supanju resneje posvetiti ali pa hodimo na morje pogosto in za dlje časa. Za kakšen vikend ali teden je najem supa vsekakor idealna opcija.

Nakup opreme je bolj primeren za tiste, ki se s supanjem srečujejo pogosteje, prav tako se bodo izbiri lastne opreme posvetili tisti, ki potrebujejo prav posebne kose – morda bi radi uporabljali prilagojeno tekmovalno desko ali pa ultralahko veslo za SUP. Takšni uporabniki so seveda zahtevnejši in bodo sami izbrali vsak kos opreme. Nakup v tem primeru dopušča več svobode pri izbiri, tako da bo lažje dobiti idealno desko in veslo za SUP.