Kako obnoviti poškodovane zobe?

Poškodovani ali obrabljeni zobje so lahko velika nevšečnost. Vplivajo tudi na vsakdanje življenje, saj pričnejo boleti, lahko postanejo celo nevarni za splošno zdravje. Gotovo pa moramo upoštevati tudi vpliv na izgled človeka, saj se tudi s svojim nasmehom predstavljamo svetu, tako da morajo biti zobje kar se da celi. Če se zobje do te mere poškodujejo ali obrabijo, da bo potreben zobozdravniški poseg, ne smemo odlašati, čim prej bo treba najti pravo rešitev.

Zobni implantati

Obstajajo različne rešitve, ki jih med pestro ponudbo strokovnjakov ni težko najti. Ena možnost so recimo zobni implantati, Ljubljana združuje veliko zobozdravnikov, ki opravljajo takšne posege. Pravzaprav so implantati včasih vključeni že v nujna zdravljenja, tako da jih lahko najdemo v praktično vsaki ordinaciji. Za obnovitev poškodovanih zob pa se pogosto uporabljajo nadstandardni zobni implantati – Ljubljana je prava lokacija za iskanje zasebnih zobozdravnikov, ki ponujajo izvrstne izdelke in zanesljive storitve s tega področja. Na ta način je možno obnoviti tudi zelo poškodovane ali kar manjkajoče zobe. Vsadek se vstavi v čeljust, tam pa omogoča namestitev drugih protetičnih sredstev. S tem dobimo celo vrsto možnosti, ki jih omogočajo zobni implantati. Ljubljana je pravi naslov za takšne rešitve, hkrati pa lahko v pestri ponudbi lokalnih strokovnjakov najdemo tudi druge možnosti, ki bodo morda še bolj primerne. 

Zobne prevleke

Eno možnost ponujajo zobne prevleke, ki se uporabljajo v primeru manjših poškodb na zobeh. Uporabne so predvsem pri zobeh, ki so le površinsko poškodovani in jih ni treba zdraviti. Prevleke uspešno zakrpajo poškodovane zobe, hkrati pa lahko na ta način dosežemo tudi različne estetske učinke, saj jih je možno v veliki meri prilagoditi. Tako se zobne prevleke uvrščajo tako med protetične kot med estetske izdelke, v obeh vlogah pa je možno z njimi doseči odličen učinek, če seveda izberemo pravega strokovnjaka za te posege.