Kolesarski čevlji

Ne kolesu se boste zagotovo veliko bolje počutili – zlasti na daljših vožnjah –, če boste obuti v pravo obuvalo. Na trgu so vam dostopni kolesarski čevlji, za katere pa si boste ob nakupu morali vzeti kar nekaj časa, če boste želeli dobiti takšne, ki vam bodo zagotavljali največjo mero udobja.

Ljudje še vedno premalo pozornosti namenjamo obutvi pri najrazličnejših športnih aktivnostih. Za vsako aktivnost posebej proizvajalci izdelujejo tudi čevlje. Kolesarski čevlji so namenjeni zlasti za kolesarjenje, tekaški za tek in tako dalje.

Dobro obutev za določeno vrsto športa nakupujete le v specializiranih prodajalnah s športno opremo, kjer vam bodo dobro svetovali tudi izkušeni ter strokovno podkovani prodajalci. Sicer pa si športno obutev lahko pred vstopom v fizično prodajalno ogledate tudi na njihovi spletni strani, ki je ponavadi še polna izjemno koristnih nasvetov.

Cestna kolesa

Med vsemi vrstami koles so cestna kolesa med najbolj priljubljenimi. Zanja se zlasti odločajo osebe, ki se rade vozijo po urejenih terenih, a na daljše proge. Sicer pa tudi med cestnimi kolesi obstaja cela vrsta podkategorij.

Cesta kolesa se delijo tudi na moška in ženska. Razlika je vidna že na prvi pogled. Se pa včasih zgodi, da kakšna predstavnice nežnejšega spola raje poseže po moški vrsti cestnega kolesa, kar pa pravzaprav ni nič narobe, če le njej ustreza takšna geometrija kolesa.

Cestna kolesa pa niso edina vrsta koles, po katerih radi posegajo uporabniki. Ker se kar nekaj ljudi rado s kolesom pelje samo na krajše razdalje in še to po urejenem mestu, je za takšne osebe najbolje, da si izberejo mestna kolesa.

Pogosta izbira so tudi treking kolesa in ne nazadnje še električna kolesa, ki se prav tako lahko nahajajo v različnih variantah. Ne smemo pa pozabiti niti na gorska kolesa, tudi v e-različici, po katerih posegajo zlasti tisti, ki imajo radi vožnje po nekoliko zahtevnejših terenih.