Paradontoza je izredno neprijetna bolezen

Paradontoza je bolezen, ki napade neprimerno čiščene in vzdrževane zobe. Do paradontoze pride zaradi majcenih bakterij, ki se naselijo v naši čeljusti. Nato pa bakterije napadejo našo čeljust, ki začne tako propadati. Zobje postanejo majavi in počasi jih začnemo izgubljati. Paradontozo lahko preprečimo s skrbnim čiščenjem zob. Pravilna in redna higiena je tu najboljša preventiva, a žal veliko ljudi zanemarja in pozablja na svoje zobe. 

Paradontoza je posledica večletne slabe higiene. Če se želimo paradontozi izogniti, moramo temeljito in natančno umivati svoje zobe. Na čistih in gladkih zobeh se namreč bakterije ne bodo nabrale, zato je izredno pomembno, da pri umivanju zob ščetkamo toliko časa, da naši zobje postanejo popolnoma gladki. 

Paradontoza, ki je pravočasno opažena, se seveda lahko pozdravi. Seveda moramo začeti pri skrbni higieni, kirurgi in specialisti pa nam lahko pomagajo tudi z laserskim posegom, ki uniči bakterije in pozdravi zobe, ki so bili napadeni. Če opažamo, da so naši zobje postali majavi je priporočljivo, da obiščemo izbranega zobozdravnika, ki nas bo napotil do specialista za paradontozo. 

 

Zobni aparat za vse starosti

Zobni aparat je še vedno edina možnost, ki nam jo ponuja zdravstvo, da si zravnamo zobe in polepšajo nasmeh. Čeprav so včasih zobne aparate nosili le najstniki, se danes za namestitev fiksnega zobnega aparata odloči tudi veliko starejših ljudi, ki niso zadovoljni s svojim nasmehom. 

Zobni aparat je lahko klasični fiksni, ki je trenutno najbolj cenovno dostopen in ga zato uporablja največ ljudi. Če si želimo imeti bolj napreden zobni aparat, pa lahko uporabimo tudi nevidni zobni aparat, ki je postal izredno priljubljen tudi v Sloveniji. To je zobni aparat, ki ga ne bo opaziti, saj je izdelan iz prozorne folije, ki se bo popolnoma prilegala našim zobem. 

Takšen zobni aparat nam omogoča tudi najhitrejše rezultate, saj izjemno hitro ravna krive zobe.