Kmečki pod je masivni parket večjih dimenzij 

Med številnimi vrstami parketov boste na trgu naleteli tudi na kmečki pod. To je v resnici ena od vrst gotovega parketa oziroma masivnega parketa, ki ima nekoliko večje dimenzije. Deske kmečkega poda praviloma v dolžino merijo od 600 do 2400 milimetrov. Širina kmečkega poda je običajno od 110 do 200 milimetrov, debelina pa je od 14 do 22 milimetrov. 

Kmečki pod je izjemno dobrodošel za nekoliko večje prostore. Na takšnih površinah namreč lepo do izraza pridejo zlasti večje dimenzije desk. Na voljo imate kmečki pod iz različnih drevesnih vrst. Med bolj priljubljenimi sta zagotovo jesen in hrast. 

Za kmečki pod lahko zagotovo trdimo, da je po svojem videzu neprekosljiv. Odlikuje se zlasti po barvitosti in naravnosti. Njegov videz daleč prekaša vse druge talne obloge. Še najbolje se obnese v kombinaciji s stilskim pohištvom. V preteklosti je bil kmečki pod zlasti zaželena vrsta talne obloge v cerkvah, gradovih in številnih javnih stavbah. V današnjem času se je njegova raba izjemno razširila, zato je dobrodošel tudi v domovih. Po njem posegajo zlasti tisti kupci, ki pri opremljanju svojega doma prisegajo na rustikalnost in domačnost. 

Parketarstvo ponuja vrhunske parketa najrazličnejših vrst 

Parketarstvo je pri nas izjemno razširjena dejavnost, s katero se ukvarja veliko podjetij. Ta vam ne ponujajo samo različne vrste kakovostnih parketov, temveč tudi številne storitve, ki so direktno povezane s tovrstno talno oblogo. Ponujajo vam na primer učinkovito, hitro in cenovno dostopno polaganje parketa, brušenje parketa, oljenje parketa, lakiranje parketa. 

Parketarstvo kot dejavnost je dobro predstavljena tudi na spletu. Na njem obstaja tudi kar nekaj dobre ponudbe, ki jo lahko najdete v specializiranih prodajalnah s parketi. S pomočjo spleta si lahko na dom naročite izbrano vrsto parketa. Ko vam parket dostavijo na dom, vam ga lahko tudi položijo. Kasneje ponudniki poskrbijo tudi za brušenje parketa in druge storitve, s katerimi odlično poskrbijo za nego in vzdrževanje parketa.