Hlevski ventilator omogoča živalim temperaturno ugodje in svež zrak

Hlevski ventilator je potreben tudi zato, ker vsako govedo, ki ga imamo v hlevu potrebuje svojo temperaturo. E se odločimo za poklicno vzrejo govedi, bomo morali pomisliti na različne detajle, ki so zelo pomembni, ko gradimo svoj novi hlev. Moderni hlevi po Evropi imajo vse potrebne dodatke, ki govedu resnično omogočajo kvalitetno življenje. 

Hlevski ventilator skrbi, da krava lažje ohranja pravilno temperaturo telesa. Če je kravi v naravi vroče bo namreč poiskala primerno senco, kjer bo vedno lepo pihljalo. V hlevu pa se ne bo uspela umakniti, saj bo bila prostorsko omejena. Ravno zato je bistvenega pomena, da ima tu še veliko boljše pogoje kot zunaj. Zunanja reja krav je tako veliko cenejša kot notranja, saj nam ni potrebno skrbeti, za idealne pogoje. 

Hlevski ventilator z mešanjem zraka poskrbi, da kravam ni prevroče. Zaradi neznosne vročine so krave namreč neješče, saj jim hrana enostavno ne paše. Poleg tega pa se potijo in uživajo izredno veliko vode, kar ni dobro za kvaliteto mleka ali mesa, ki ga dajo kmetu. 

Pašna oprema za ovce

Pašna oprema za gojenje ovc ni pretirano zahtevna. Ovce so namreč živali, ki se hitro prilagodijo na nove razmere in en potrebujejo veliko, da dosežejo optimalne pogoje bivanja. Poznavalci pravijo, da so poleg perutnine, najbolj pogosta domača žival na svetu. Tam kjer je veliko zelene trave in pašnikov imajo vedno ogromno ovac. To lahko opazimo na prekrasni pobočjih Škotske, ki je znana tudi po ovčjereji. 

Pašna oprema za ovce mora biti seveda prilagojena načinu pasenja. Če bomo ovce pasli v predelih, kjer je veliko naravnih sovražnikov, je pametno, da pomislimo tudi na dobro ograjo, ki je  ne bo zlahka zaobiti. 

Pašna oprema bo v takem primeru dražja, a bo tako veliko bolj učinkovita.