Tiskanje vrhunskih nalepk

Nalepke so včasih dokaj zahtevne tiskovine, čeprav se pogosto tiskajo tudi v večjih nakladah in morda ne zahtevajo posebne pozornosti. So namreč zelo prilagodljive, tako da je veliko odvisno od motivov in dodatnih želja naročnika. V vsakem primeru pa je treba poskrbeti, da najdemo pravo rešitev za tiskanje nalepk. Le tako se lahko nadejamo dobrih rezultatov, ki jih pričakuje naročnik. Na srečo se pri tem delu poslužujemo tehnik, ki so preizkušene in ponujajo popolno zadovoljstvo – ne glede na to, za kakšen motiv gre in koliko nalepk je treba natisniti, je možno najti pravo tehniko.

Ena možnost je seveda sitotisk, ki je zelo uporabna tehnika za tiskanje praktično vseh vrst tiskovin. Ne gre za kakšno posebej inovativno ali domiselno tehniko, bolj ima prednosti, ki se izkažejo pri redni uporabi in večjih nakladah, kar je za nalepke idealno. Ker tiskanje nalepk pogosto opravljamo v večjih nakladah in je motiv pri teh vedno isti, so te prednosti zelo dobrodošle. Sitotisk je pri večjih nakladah predvsem cenovno veliko bolj privlačen od drugih tehnik, medtem ko je natančnost tiska še vedno neoporečna, kot velja tudi za kvaliteto končnega izdelka. Prav tako se sitotisk dobro obnese pri tiskanju na različne materiale, tako da je možno na ta način pripraviti tudi kakšne bolj domiselne nalepke, čeprav seveda še vedno veljajo nekatere omejitve – v vsakem primeru mora nalepka v prvi vrsti služiti svojemu namenu in omogočati enostavno lepljenje na različne površine.

Sitotisk ni edina opcija, ki jo imamo pri izdelavi nalepk. Prav tako priljubljen je digitalni tisk, ki se večinoma uporablja za tiskanje nalepk v manjših nakladah, predvsem v primeru, da imamo med posameznimi natisi kakšne spremembe ali prilagoditve, na primer serijske številke ali druge oznake. V tem primeru se digitalni tisk zelo dobro izkaže, prav tako pa navduši s kakovostjo tiska, tudi pri zahtevnih barvnih motivih.