Prezračevalni sistem očisti onesnažen zrak

Prezračevalni sistem poskrbi, da je zrak, ki ga dihamo znotraj prostorov čist in svež. Veliko ljudi ne ve, da je eden izmed glavnih onesnaževalcev zraka tudi človek. Čeprav se mnogi ob tem spoznanju začudijo, se hitro spomnijo, da človek med dihanjem izdiha ogromno ogljikovega dioksida, ki ga je potrebno pravočasno odvesti iz prostora in prostor napolniti s svežim zrakom. Seveda pa naš izdihani ogljikov dioksid ni edini onesnaževalec zraka. 

Prezračevalni sistem je pomemben tudi zaradi vsega pohištva, ki ga imamo v hiši. Moderno pobarvano pohištvo namreč neprestano spušča v zrak nevarne snovi, ki niso prijetne in primerne za človeško telo, saj znatno vplivajo na naše zdravje. Poleg tega pa moramo upoštevati še vlago, ki se ustvarja znotraj prostorov in vse bakterije, ki se začnejo množiti v vlažnih in mokrih prostorih .

Prezračevalni sistem bo poskrbel, da ne bomo izpostavljeni slabemu in onesnaženemu zraku, zaradi katerega se počutimo utrujeno ter smo veliko manj produktivni, saj na nas vplivajo vse snovi, ki so znotraj zraka, ki ga dihamo. 

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo nam ne bo zavzel veliko prostora

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo je izdelan tako, da se brez težav vgradi tudi v manjše prostore. Seveda moramo preko celotne hiše namestiti tudi prezračevalne cevi, ki bodo zrak vodile povsod kamor si bomo želeli. Vendar pa tudi omenjene cevi, v primerno načrtovani hiši ne povzročajo nobenih težav. 

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo je izredno pomemben, saj skrbi za odvajanje vseh negativnih in slabih snovi iz prostorov. Pomislimo lahko samo na škodljivi radon, ki se velikokrat pojavi v novozgrajenih poslopjih. Takšni prostori morajo biti neprestano zračeni, kar pa je pozimi pravi izziv. 

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo bodo prostor hitro prezračili in s tem odvedli vse škodljive snovi, ki so se nabrale znotraj prostora. Vključno z radonom, ki je radioaktiven plin, ki se ga v prostoru ne čuti.