Materiali ter orodje za polaganje parketa

Parket je ena od najbolj priljubljenih lesenih talnih oblog. Za hitro, kakovostno in učinkovito polaganje parketa potrebujete nekatere obvezne pripomočke, na primer namizno krožno žago ali vbodno žago, žago lisičji rep, meter, kladivo, kotnik, svinčnik, izravnalno letev, vrvico, vodno tehtnico ter zagozde iz lesa.

Za strokovno polaganje parketa prav tako potrebujete določen potrebni material, kot je na primer določena kvadratura parketnih desk. Pri tem je treba obvezno upoštevati tudi količine odpadnega materiala, robne letve, zvočno izolacijo, PE folijo, zunanje in notranje kotnike, žeblje, vijake, spojnike za letve, lepilo za deske parketa, izravnalno maso, prehodni profil in ne nazadnje še posebna sredstva za naknadno obdelavo.

Polaganje parketa zahteva nekaj osnovnega znanja. Izjemno pomembno je, da se zavedate, da se parketa ne polaga v neogrevane prostore, sanitarne prostore ter druge vlažne prostore. V embalaži naj se parket skladišči minimalno do 48 ur. Obenem morate paziti tudi na vizualni izgled parketnih desk.

Masivni pod uporabniku nudi izjemne prednosti

Masivni pod je med uporabniki izjemno cenjen. Večina uporabnikov pohvali njegovo izjemno odpornost na udarce in poškodbe. Posledično ima takšna vrsta talne obloge eno od najdaljših življenjskih dob. Ponuja tudi možnosti oljenja v različne odtenke.

Masivni pod uporabnikom ponuja neponovljiv estetski doprinos oziroma videz. Deluje podeželsko, domače, prijetno, toplo. Je odlično izolativen in v prostoru daje občutek visoke topline. Že na prvi pogled izstopa in na človeka naredi izjemno dober vtis.

Masivni pod se je nekoč uporabljal v pomembnejših objektih, tudi v gradovih, cerkvah ter podobnih stavbah. Sicer pa se takšna talna obloga odlično poda v prav vse prostore, še posebej v tiste, kjer je postavljeno stilsko pohištvo. Ima bogat in naraven videz, zato ga je potrebno še toliko previdneje in dosledneje negovati. Na trgu so vam za nakup na voljo posebna kakovostna sredstva za nego in vzdrževanje takšne naravne obloge iz lesa.