Vrtna ograja z odlično zvočno izolacijo

Ograja na vrtu je lahko postavljena zaradi najrazličnejših vzrokov. Dobro zasnovana ograja lahko odlično poskrbi za zvočno izolacijo. Če na primer živite na nekoliko bolj prometni ulici ter želite omejiti hrup, izberite ograjo, ki vam zagotavlja dobro zvočno izolacijo.

Vrtna ograja z vrhunsko zvočno izolacijo je na primer tista, ki je izdelana iz peskanega stekla. Vsekakor še zdaleč ni nujno, da pri postavitvi ograje uporabite povsem zaprte plošče. Na takšen način bi namreč močno omejili pronicanje svetlobe. Še najbolje je izbrati kar plošče z obojestranskimi odprtinami ali pa celo rešetkami. Tako si uporabnik zagotovi še dodatno zasebnost.

Ograja steklenega dizajna

Ograja za vrt je torej lahko izdelana iz številnih vrst materialov. Izbira materiala je ne nazadnje odvisna tudi od tega, čemu vam bo ograja na vrtu ali dvorišču primarno služila. Vse bolj so priljubljene ograje steklenega dizajna.

Pri izbiri ograje iz stekla lahko posežete po peskani vrsti stekla. Skozi takšno ograjo se skorajda ne vidi. Tudi v tem primeru je zelo dobro razmisliti o sami višini ograje. Najverjetneje želite omejiti pogled na dvorišče oziroma na vrt z ulice.

Varnostna ograja

Ograja za vrt je lahko primarno namenjena tudi varovanju. Najbolj značilne lastnosti varnostne ograje so nekoliko višja višina, pomanjkanje krajev oziroma delov za oprijem, trda in močna vrata, ki se jih lahko zaklene.

Varnostna ograja za vrt ali dvorišče mora biti tako visoka  vsaj dva metra in pol. Takšno ograjo je namreč skorajda povsem nemogoče preplezati. Lahko je izdelana iz plošč ekstremno močnih materialov. Za omilitev njenega močnega videza je najbolje poseči po vrsti plošč, za katere je značilno, da imajo izrezljane ornamentne detajle.

Dobrodošla pomoč strokovnjaka pri izbiri vrtne ograje

Če nikakor ne morete določiti, kakšna bi bila najustreznejša ograja za vaš vrt ali dvorišče, na pomoč pokličite strokovnjaka – oblikovalca ali pa arhitekta. Ta vam bo v hipu znal povedati, katera ograja za vrt bi bila najprimernejša za vas. A pred tem mu boste morali obvezno zaupati, za kaj v prvi vrsti na vrt ali dvorišče želite postaviti ograjo.

Odlične ideje za vrtne ograje so vam na voljo tudi v spletnih galerijah številnih ponudnikov. Preverite čim več ponudbe ter pošljite povpraševanje tistim, ki so vas najbolj prepričali.

Pestro ponudbo vrtnih ograj, lahko preverite v spletni trgovini Sam.si.