Invalidski skuter za prijetno in neovirano življenje

Sodobni invalidski skuter je zasnovani tako, da oseba ki ima gibalno oviranost sploh ne bo opazila oziroma občutila kakšnih pomanjkljivosti ali pa težav, saj bo z invalidskim skuterjem opravljala vsa dela normalno, tako kot je to počela pred gibalno oviranostjo in zdravstvenimi težavami.

Kakšni invalidski skuterji so na voljo?

Invalidski skuterji so na voljo v različnih velikostih, barvah in modelih. Velikost in moč invalidskega skuterja je odvisna od tega, kakšne potrebe in zahteve ima posameznik. Potrebno pa je upoštevati tudi fizične lastnosti osebe, ki jo ima invalidski skuter. 

Invalidski skuterji so ergonomsko oblikovani in lahki, kar pomeni da osebo ne bo oviral pri njenih opravilih, prav tako pa ji ne bo povzročal težav pri morebitnem prestavljanju invalidskega skuterja, saj so lahko prav z namenom, da se oseba ne muči, ko ga mora na primer prestaviti v drug prostor ali na drugo mesto.

Kaj je pomembno pri izbiri invalidskega skuterja in na kaj je potrebno biti zelo pozoren pred nakupom?

Invalidski skuter je na voljo v različnih modelih, barvah in velikostih tako, da je na voljo vsem posameznikom z dotičnimi težavami. Pri invalidskem skuterju je zelo pomembna kakovost gum, saj imajo tla različne površine, na katerih mora biti invalidski skuter stabilen in trden, da ne pride do raznih nezaželenih nezgod. 

Poleg tega ima invalidski skuter tudi varen sistem zaviranja, zato ni skrbi da se oseba ne bi mogla pravočasno ustaviti oziroma zmanjšati hitrost in zavirati. Sedež pri invalidskem skuterju se lahko obrača v vse željene smeri. 

Zelo pomembno je tudi, da je sedež invalidskega skuterja ergonomsko oblikovan, saj bo le ta nudil udobje osebi in je ne bo oviral pri vsakdanjih opravilih. Zelo dobro je, da ima invalidski skuter tudi veliko predalov ali pa vsaj kakšno košaro, da lahko oseba normalno odloži in pospravi notri svoje stvari ali pa stvari iz trgovine.