Imajo zobni implantati ceno po ambulantah različno?

Kako dragoceni so zobje se zavedamo šele, ko nas zdravje pusti na cedilu ali pa moramo globoko seči v žep. Se kdaj sprašujete, s čim nadomestiti manjkajoči zob? Podobno vprašanje se poraja iz dneva v dan, saj zobozdravstvene storitve žal niso poceni. Takšna pridobitev so tudi zobni implantati. Cena teh je odvisna od tega za koliko zobnih vstavkov se boste odločili in kje boste obiskali ordinacijo.

Nadomestitev zob z implantati je pomembna in draga odločitev, zato naj bo tudi odgovorna. Ponavadi pacienti ne vprašate, kakšne vsadke vam bodo namestili. Vseeno pa se pozanimajte kaj vam nameravajo vstaviti, saj se preko spletne trgovine danes že lahko naročijo določeni zobni implantati. Cena teh je zelo različna in razlike med proizvajalci so v obliki in površini implantata, v povezavi med implantatom in nadgradnjo – abutmentom. Praktično ga je možno narediti že na vsakem CNC stroju.

Kaj mora zajemati cena zobnega implantata?

Ko se zanimate za implantacijo, morate vedeti, da je za vsako nadomestitev zoba u implantatom potrebno plačati tri komponente, in sicer vijak implantata, ki se vgradi v čeljustno kost in nadomesti korenino zoba, opornik, ki je povezava med vijakom in prevleko ter prevleko, ki se pritrdi na opornik. Ko se pri različnih ordinacijah zanimate, ali so za vas sploh ustrezni zobni implantati, cena za celotno rehabilitacijo žal povsod ni enaka. Zato bodite pozorni, kaj vse je v ceno vključeno. Cena je dostopna na https://www.zobozdravstvo-diamant.si/cena-implantata/.

Pri nas se cena za vstavitev implantata giblje zelo široko. Ta je med drugim odvisna tudi od kvalitete zobnega vstavka, ki se pokaže ob prvi komplikaciji ali izgubi implantata. Čeprav lahko pride do težav tudi z najboljšimi vstavki, s slabšimi še toliko prej. Za uspeh vgraditve zobnega implantata je vedno pomembna kakovost zobnega implantata, strokovnost zobozdravnika, ki vgrajuje implantat in vaša osebna higiena ter redna kontrola pri zobozdravniku.