Zunanja keramika v primerjavi z notranjo

Zunanja-keramika-v-primerjavi-z-notranjo

Dejstvo je, da so zunanje ploščice veliko bolj izpostavljene agresivnim vplivom iz okolja. Ravno zato je še toliko bolj priporočljivo, da so kar se da dobro odporne na temperaturna nihanja, mraz, sneg, dež ter podobno. Pri izbiri keramike za zunanje prostore bodite še posebej pozorni na to, kakšno količino vode lahko vpije. Gre namreč za zelo pomemben podatek. Nižja kot je ta vrednost, boljša odpornost ploščic je, predvsem proti mrazu.

Strokovnjaki za zunanje prostore priporočajo keramične ploščice, ki imajo možnost absorpcije vode manj kot 0,5 %. V zadnjem času se za zunanje prostore predvsem priporočajo gresporcelan ploščice. V primerjavi z drugimi ploščicami se razlikujejo zlasti v trdoti pa tudi v samem vpijanju vode. Njihova ključna prednost pa se kaže tudi v tem, da so protizdrsne. Njihova struktura je namreč mat ali pa reliefna.

Zunanje ploščice za večjo varnost

Ploščice za zunanjo rabo morajo biti protizdrsne. To zagotovo pripomore k bistveno večji varnosti. V primeru dežja, snega ali česa podobnega namreč nudijo varnost pred morebitnimi padci, s tem pa tudi pred poškodbami.

Ploščice za zunanje prostore morajo biti tudi odporne proti obrabi, vpojnim madežem ter poškodbami. Je pa res, da so protizdrsne zunanje ploščice nekoliko zahtevnejše za čiščenje. Še zlasti pa to velja, če jih boste nehote primerjali z gladko keramiko. Konec koncev pa čiščenje niti ti tako zelo problematično. Zaradi reliefne strukture je le nekoliko bolj oteženo.

Keramične ploščice za najbolj prefinjene kupce

Ne glede na to, ali kupujete ploščice za notranje ali zunanje prostore, pa je ne nazadnje za vas zagotovo pomembno tudi to, kako izgledajo. Na srečo je pri nas kar nekaj odličnih ponudnikov, ki vam zagotavlja keramiko vrhunskih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk. Te namreč zadovoljijo še tako prefinjen in zahteven okus. Na izbiro so vam ploščice v različnih dimenzijah, barvah, vzorcih.

Zapomnite pa si, da je drsnost bistvena predvsem na zunanjih stopnicah pa tudi na mestih dostopa do vhodnih vrat. Izberite torej zunanje ploščice s čim manjšo drsno površino. Takšna lastnost se lahko hitro razbere s pomočjo oznake R oziroma CTE. Ta namreč označuje višino naklonskega kota, nevarnega za zdrs. Višja oznaka pomeni manjšo drsnost ploščice.