Pika na i sodobni hiši

Kar nekaj je dodatkov, ki lahko močno popestrijo izgled hiše in prinesejo tudi nove funkcionalnosti. Predvsem je privlačna misel na osvetlitev prostorov v hiši ali v okolici, kar na različne načine omogočajo polikarbonatne plošče. Montaža teh na pravo mesto lahko doda piko na i sodobni hiši in učinkovito osvetli prostore na naraven in brezplačen način. Seveda pa imajo takšni svetlobniki tudi dragoceno estetsko funkcijo – polikarbonat je namreč možno oblikovati in do neke mere dekorirati, montaža na pravo mesto pa lahko hišo močno polepša.

Je pa za polikarbonatne plošče montaža na pravo mesto ključnega pomena, tako s funkcionalnega kot z estetskega vidika. To pomeni, da je treba predhodno dobro premisliti, kakšni svetlobniki se bodo za željeni učinek najbolje odrezali in kje jih bo treba postaviti, da bi dosegli ta efekt. To je treba doreči že pred izbiro samih izdelkov oziroma elementov, šele nato se spustimo v brskanje po ponudbi kupol, trakov in drugih svetlobnih elementov iz polikarbonata.

Seveda že same polikarbonatne plošče omogočajo izdelavo učinkovitega svetlobnika, in to za zelo ugodno ceno. Nadstreške in podobne manjše elemente je mogoče izdelati kar v lastni režiji, čeprav se za polikarbonatne plošče montaža vedno priporoča s strani strokovnjaka ali vsaj pod nadzorom usposobljenega mojstra. Še posebej to velja za kompleksnejše in obsežnejše projekte, na primer montažo svetlobnih kupol na večje zgradbe ali pa opremljanje svetlobnikov z mehanizmi za odvajanje toplote in dima v primeru požara. V vsakem primeru pa je pomembno, da je končni rezultat kakovosten in vzdržljiv ter seveda učinkovit.