Stoli za pisarniško uporabo

Morda bi si mislili, da je vsak oblazinjen stol primeren za pisarniško uporabo, a šele pri vsakodnevni uporabi se izkaže, da temi prav gotovo ni tako. Ob večurnem sedenju se lahko hitro pojavijo težave, na dolgi rok celo resni zdravstveni problemi, zato ne gre zanemarjati pomena, ki ga imajo udobni in ergonomsko oblikovani pisarniški stoli. Izbiri in nakupu teh se je pametno dobro posvetiti, še posebej, če opremljamo večje pisarne, v katerih pride hitro do izraza tudi strošek. Direktorski stoli so na primer pogosto znatno dražji, zato jih običajno najdemo le v pisarnah direktorjev in drugih vodilnih vlog v podjetju.

Pisarniški stoli imajo nekatere lastnosti, zaradi katerih so za to vlogo kot nalašč. V prvi vrsti so udobni in omogočajo sedenje brez bolečin ali nelagodja. To je osnovna funkcija vsakega stola za pisarniško uporabo, še posebej pa je pomembna v pisarnah, kjer se večina delovnega dne odvija v sedečem položaju. Sodobni pisarniški stoli so ergonomsko oblikovani in stremijo predvsem k temu, da zagotavljajo zdravo držo na dolgi rok. S svojim udobjem izstopajo predvsem direktorski stoli, ki so običajno bogato obloženi in izdelani iz zelo prijetnih materialov.

Seveda je to le prva naloga, ki jo ima stol za pisarno. Poleg tega mora biti tudi dovolj prilagodljiv in nuditi dovolj svobode, da delo ni ovirano. Direktorski stoli si lahko na tem področju privoščijo malo več, medtem ko morajo biti običajni pisarniški stoli povsem podrejeni funkcionalnosti na delovnem mestu. Napačna izbira stola se lahko pozna tudi pri vsakodnevni učinkovitosti pisarne.