Izbira usklajenih stolov

Ker le redko kupimo en sam stol, je treba to pohištvo običajno kupiti v kompletu, da se posamezni kosi med seboj povsem skladajo. To še dodatno velja v primeru, da kupujemo poleg stolov še drugo opremo, na primer mize, a tudi za masovna naročila stolov. Nekatere vrste stolov glede tega še posebej izstopajo.

Pisarniški stoli

Pogosto so predmet masovnih naročil pohištva prav pisarniški stoli. Akcija je lahko en izmed tehtnih razlogov za nakup večjega števila kosov pisarniškega pohištva, saj so cene velikih naročil kar hitro previsoke, a vseeno velja več pozornosti kot ceni posvetiti izbiri pravih stolov. Za pisarniške stole akcija namreč ne zagotavlja skladnosti s preostalo opremo, pogosto pa najcenejši izdelki tako ali tako niso primerni za resno poslovno uporabo. Naj bodo takšni stoli v prvi vrsti funkcionalni in elegantno oblikovani, ne preveč vpadljivi, temveč čim bolj nevtralni. Če pisarniški stoli v akciji ustrezajo tem osnovnim merilom, potem se splača ponudbi posvetiti več pozornosti, sicer pa je bolje pobrskati po izdelkih po redni ceni.

Barski stoli

Še en primer stolov, ki se pogosto kupujejo v večjih kompletih, in prav tako zahtevajo nekaj pozornosti pri izbiri. Barski stoli morajo biti povsem usklajeni, že najmanjša odstopanja lahko bistveno pokvarijo podobo ugledno opremljene restavracije ali drugega spoštljivega lokala. V nekaterih gostinskih lokalih je pohištvo namenoma neskladno in je takšna neurejenost sestavni del teme, a to še ne pomeni, da se bodo v takšni vlogi enako dobro odrezali kar vsi barski stoli. Spet je bolj pametno gledati na to, da bodo kupljeni izdelki res kot nalašč za svoj namen.