Shranjevanje toplih in hladnih jedi

Tisti, ki se ukvarjajo s prodajo hrane, dobro poznajo različne zahteve, ki jih prinašajo različne vrste jedi pri shranjevanju, prezentaciji in prodaji. Pa tudi vsi ljubitelji kakovostne hrane se zavedajo, da dolgotrajno prenašanje naokoli hitro pokvari izkušnjo pri uživanju jedi. Še posebej, če se topla jed ohladi ali mrzla segreje. V tistih primerih, ko hrane ni možno užiti takoj, je nujna učinkovita posoda za shranjevanje hrane, ki bo obdržala toploto vsebine. Na srečo to v mnogih primerih ni tako težko, saj lahko uporabimo stiropor embalažo.

Embalaža iz stiropora

Stiropor z dobro toplotno izolacijo in varnim stikom s hrano predstavlja odlično možnost za izdelavo uporabne embalaže. Posoda za shranjevanje hrane mora biti prav takšna, zato se stiropor pogosto uporablja za izdelavo embalaže, namenjene shranjevanju in prenašanju toplih in hladnih jedi. S to odliko ima stiropor embalaža bistveno prednost pred nekaterimi drugimi alternativami, a to še ni vse, kar prinaša takšna embalaža.

Pomembno je, da je posoda za shranjevanje hrane tudi cenovno dovolj ugodna. To še kako velja za komercialne kuhinje, ki takšno embalažo pogosto uporabljajo, na primer za gostinske lokale, ki ponujajo dostavo hrane. V takšnih primerih gre za masovna naročila embalaže, ki morajo biti cenovno ugodna, kljub temu, da je v ospredju seveda še vedno učinkovitost posode. Stiropor embalaža je cenovno zelo ugodna in ne predstavlja znatnega dodatnega stroška niti za tiste, ki redno naročujejo večje število posod. Predvsem pa je takšna embalaža seveda učinkovita in s tem predstavlja odlično razmerje med ceno in kakovostjo.