Zahtevnejši zobozdravstveni posegi

Obisk pri zobozdravniku ne predstavlja prav nobene težave, dokler gre za redne preglede in osnovna sprotna zdravljenja. Če pa se pojavi potreba po zahtevnejših posegih, bo treba morda poiskati drugega zobozdravnika – nimajo namreč vsi v ponudbi vseh storitev.

Manj dostopne storitve

Posebej bo treba iskati predvsem izvajalce estetskih storitev, kot je beljenje zob. Estetsko zobozdravstvo predstavlja v praksi dokaj ločeno panogo, ki je v veliki meri samoplačniška, kar pomeni, da se večinoma ne moremo zanesti kar na osebnega zdravnika, če iščemo beljenje zob ali kakšen drug estetski poseg. Čisto možno je sicer, da bodo nekatere storitve s tega področja na voljo tudi v običajni zobozdravniški ordinaciji, kjer se redno opravljajo na primer higienski posegi, odstranjevanje zobnega kamna in podobne storitve, ki bi jih lahko šteli pod estetsko zobozdravstvo, morda pa bo možno izbrati tudi osnovno beljenje zob.

Zahtevnejše storitve

Nekaterih storitev pa v ponudbi običajnih ordinaciji ni iz drugega razloga – ker so zahtevnejše in zahtevajo specialista. Posebno obravnavo na primer zahtevajo zobni vsadki in nekateri drugi posegi s področja zobne protetike. Ker so takšne storitve tudi zelo pomembne in pomenijo daljnosežne posledice, seveda ni vseeno, katerega izvajalca izberemo. Zobni vsadki lahko včasih za vgradnjo zahtevajo tudi razmeroma kompleksne operacije, kar zadevo še bolj zakomplicira. Večinoma pa velja, da bo znal tudi osebni zobozdravnik v tej smeri dobro svetovati in napotiti do specialista, ki bo zanesljivo in dobro opravil te storitve. V končni fazi je pomembno, da so zobni vsadki in druge storitve dobro izvedene, rezultati pa zadovoljivi.