Adrenalinski spust po Soči

Soča ponuja obilo možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, na roko pa je pisana predvsem ljubiteljem adrenalinskih aktivnosti. To so prepoznali tudi ponudniki turističnih storitev v krajih ob zgornjem toku reke – Bovec, Kobarid in Tolmin ponujajo celo vrsto doživetij za tiste, ki se želijo pobližje spoznati s smaragdno reko.

Rafting

Najboljše pogoje ima za rafting Soča prav v zgornjem toku, kjer najdemo brzice in druge dinamične odseke. Je pa za rafting Soča primerna tudi za tiste, ki si želijo bolj mirne sprostitve, saj so nekateri deli kot nalašč tudi za začetnike. Prav zaradi raznolikosti je rafting med najbolj priljubljenimi aktivnostmi na Soči. Reka ponuja slikovito kuliso adrenalinskemu spustu, v poletnih dneh pa tudi dobrodošlo osvežitev. Poleg tega nudi za rafting Soča tudi priložnost za druženje, saj gre za skupinsko dejavnost, ki pogosto pripomore h krepitvi medsebojnih odnosov.

Kajak

Tudi za kajak Soča predstavlja idealne pogoje. Gre sicer za bolj individualno in prilagodljivo dejavnost, ki ni toliko odvisna od ugodnih razmer, zato je za kajak Soča nekoliko bolj oblegana tudi tam, kjer rafting ni tako priljubljen. V vsakem primeru pa gre za priljubljeno aktivnost, zaradi katere obiščejo Posočje tudi turisti iz zelo oddaljenih evropskih in svetovnih držav. Med kajakaši je Soča ena izmed najbolj priljubljenih rek, zato pa se lahko hitro zgodi, da je na spustu gneča. A za organizirani kajak Soča vsekakor ponuja prijetno doživetje, tako za začetnike, ki si bodo pomagali s ponudbo lokalnih turističnih ponudnikov, kot za izkušene kajakaše, ki se bodo po reki spustili v lastni režiji.