Pravi računalnik za prave gamerje

Posebej zahtevni računalniški uporabniki so tisti, ki želijo svoj računalnik uporabljati za igranje zahtevnih sodobnih video iger. Te dodobra preizkusijo zmogljivost posameznih komponent, predvsem procesorja in grafične kartice. Ker je vse odvisno od vgrajene konfiguracije, bodo pravi gamerji bržkone izbrali zmogljiv in prilagodljiv namizni računalnik, ki dopušča bistveno več svobode pri nadgradnji, predvsem pa ponuja bistveno več zmogljivosti za nižjo ceno v primerjavi s prenosniki. Stacionarni računalnik lahko seveda enostavno opremimo še z vrhunskim monitorjem, tipkovnico in miško ter drugo periferijo, ki poskrbi za popolno igričarsko doživetje.

Kateri namizni računalnik izbrati za gaming?

Brez skrbi lahko izberemo kar kakšno sestavljeno rešitev različnih priznanih proizvajalcev. Posebej cenjena je serija gaming ASUS, sicer bolj znana po vrhunskih igričarskih prenosnikih, a za njihovo kakovostjo nič ne zaostajajo niti stacionarni računalniki ASUS. Seveda je vse odvisno od vgrajene konfiguracije, pri čemer gaming ASUS izdelki vsekakor izstopajo – prepričani smo lahko, da bomo za določeno ceno dobili najboljšo možno kombinacijo komponent.

Nakup posameznih komponent

Zahtevnejši igričarji bodo bržkone želeli kar sami sestaviti popoln sistem z izbiro posameznih komponent. To je smiselna opcija tudi za tiste, ki bi radi pri nakupu računalnika kaj prihranili, čeprav prihranek ni garantiran, pravzaprav se lahko tudi močno opečemo.

Tudi pri nakupu posameznih komponent za namizni računalnik je v mnogih primerih odlična izbira gaming ASUS. Predvsem pri grafičnih karticah je ta znamka posebej cenjena. Seveda pa je treba najprej poskrbeti, da se opremimo z vsemi potrebnimi komponentami in se že pred nakupom prepričamo, da bodo te dobro sodelovale med seboj.