Privat zobozdravnik za osnovne storitve

K zasebnim ponudnikom zobozdravstvenih storitev se običajno odpravljamo v iskanju kakovostnih in zanesljivih naprednih storitev, na primer zobnih vsadkov ali ortodontskih posegov. A prav tako ti ponudniki nudijo nekatere osnovne storitve, morda celo tiste, ki jih opravljajo tudi osebni zobozdravniki s koncesijo. V nekaterih primerih je izbira privatnika smiselna tudi za te storitve.

Celovite storitve višjega standarda

Privat zobozdravnik lahko zagotovi nekoliko višji standard storitev in izdelkov, predvsem pa celovito ponudbo in prijetnejšo izkušnjo. Z uporabo sodobnih naprav in tehnik lahko zagotovijo celo boljše rezultate. Pogosto na primer zasebniki izvajajo zobni rentgen, ki ga lahko najdemo v ponudbi zobozdravnikov vseh vrst. Je pa velika razlika, ali moramo dolgo čakati na osnovno slikanje, ali pa pridemo k zasebniku, ki s sodobno tehnologijo povsem udobno ustvari celoten ortopan ustne votline in pripravi slike v različnih izvedbah.

Čeprav gre morda za enake storitve, se kakovost razlikuje, višji standard pa se takoj občuti. Tisti, ki cenijo udobje in prijetno počutje, bodo tudi za osnovne storitve izbrali zasebnega zobozdravnika.

V izogib čakalnim dobam

Zobni rentgen je dober primer tudi za čakalne dobe. Čisto možno je namreč, da bo treba na slikanje dolgo čakati, tudi če gre za razmeroma enostaven opravek, ki v končni fazi ne vzame več kot 15 minut časa. V izogib dolgim čakalnim dobam je pametno izbrati zasebnega izvajalca, ki pogosto brez težav zagotovi zelo hitro obravnavo. V nekaterih zobozdravstvenih centrih pridemo na vrsto za zobni rentgen takoj, preprosto zakorakamo v ambulanto in slikanje opravimo.

Privat zobozdravnik je dobra rešitev v primeru osnovnih storitev, ki so tudi cenovno precej ugodne, saj je v tem primeru investicija z mnogimi prednostmi hitro in bogato poplačana. Zobni rentgen na primer stane v osnovni izvedbi le kakšnih 15 evrov, kar je zanemarljiva cena za hitro, celovito in prijetno storitev.