Razstrupljanje telesa je zdravju koristno

Razstrupljanje telesa je zdravju koristno. Za razstrupljanje telesa so vedeli že naši predniki, do današnjih dni se je ohranil post. Postenje so poznali še stari Egipčani v petnajstem stoletju pred našim štetjem. Ključni razlog je bil ohranjanje zdravja in mladosti.

Čiščenje organov z namenom izboljšanja njihovih funkcij

V naših krajih je razširjeno postenje v postnem času, poznamo ga po odpovedovanju mesu na določene dneve. To so pepelnična sreda, veliki petek ter vsak petek. Rimskokatoliško postenje ni edini način postenja, poznajo ga tudi druge vere. V naših krajih razširjeno postenje sovpada s spomladanskim razstrupljanjem telesa. Rimskokatoliško postenje se začne dan po pustnem torku ter traja do Velike noči. Človeški organizem potrebuje razstrupljanje telesa za nevtralizacijo in odplavljanje strupov. Hkrati pa lahko razstrupljanje telesa pomembno vpliva na obnovitev nekaterih funkcij in organov v človeškem telesu.
Za razstrupljanje telesa je koristno z namenom odpovedovanja visoko kalorične, mastne in sladke hrane. V človeškem telesu je naloga razstrupljanja zaupana jetrom in črevesju, pomemben pa je tudi prispevek kože, pljuč, ledvic in limfnega sistema. Črevesje je glavni čistilni kanal, preko katerega se iz telesa odstranijo vsi strupi. Sodobna prehrana ne vsebuje optimalnih količin kakovostnih vlaknin, ki nudijo učinek krtače. Z njimi se stene debelega črevesja očistijo strupenih oblog. Velik del imunskega sistema se nahaja v črevesju, njegovo zdravje v veliki meri vpliva na zdravstveno stanje.
Jetra so naslednja postaja strupov, problem procesa je v nesposobnosti zniževanja toksinov. Črevesje jih namreč ne more pravočasno nevtralizirati ob prehodu v jetra. Človek opravljeno razstrupljanje telesa občuti kot boljše počutje, zniža se mu telesna teža, izboljša se duševno stanje, zniža se krvni tlak, raven holesterola ter potreba po različnih zdravilih. Obstaja razstrupljanje telesa na več načinov. Osnovni je lahko že omenjeni post, na splošno pa je koristno razstrupljanje telesa tako, da nezdrave navade za določen čas opustimo ali vsaj občutno zmanjšamo.

Za razstrupljanje jeter in drugih organov športniki uporabljajo dodatke za razstrupljanje, ki jih je moč kupiti v športnih trgovinah.