Električna drsna vrata zagotavljajo hermetično zaprtje objekta

Danes je ponudba drsnih vrat izjemno pestra. Na različnih objektih tako lahko srečamo drsna vrata, ki so različnih oblik, konfiguracij, dimenzij in tudi materialov. Tisto kar pa nam je nevidno, so izjemno pomembni pogonski mehanizmi, ki poskrbijo za nemoteno odpiranje in zapiranje takšnih vrat. Pogonski mehanizmi so priklopljeni na vir električne napetosti, zato jim pravimo električna drsna vrata. Primerne so za vsak vhod, pri čemer lahko izbirate vrata z enim ali dvema drsnima vratnima kriloma, ali pa drsna vrata v polkrožni obliki.

 

Poseben vhodni sistem predstavljajo hermetični drsni vratni sistemi. Gre za posebna električna drsna vrata, ki zagotavljajo hermetično zaprtje objekta. Tovrstna vrata so zasnovana za uporabo v posebno nadzorovanih okoljih, kjer je nadzor nad higieno ekstremno pomemben. V takšnih situacijah je ključnega pomena, da električna drsna vrata zagotavljajo popolno nepropustnost. Tovrstna vrata običajno srečujemo v operacijskih sobah, v farmacevtskih obratih, laboratorijih ali prehrambeni industriji.

 

Čeprav so drsna vrata steklena, so izjemno odporna na poškodbe

 

Danes so mnoga drsna vrata izdelana iz stekla, kar nudi notranjim prostorom, preddverjem ali pa objektom eleganten izgled. Če so drsna vrata steklena, pa to še ne pomeni, da so zaradi tega kaj manj kakovostna. Ravno nasprotno. Takšna steklena drsna vrata imajo vgrajene kvalitetne pogonske mehanizme, ki poskrbijo za neslišno odpiranje in zapiranje vrat. Zaradi tega ni nobenega strahu, da bi se drsna vrata neprestano zatikala ali pa pokvarila.

 

Ne glede na to, da so drsna vrata steklena, tudi ni nobenega strahu, da bi se le ta pri odpiranju ali zapiranju kakorkoli poškodovala. Izdelana so iz visokokakovostnega kaljenega stekla, pri čemer lahko za notranje prostore izbirate steklo v dveh različicah, in sicer v prosojni ali pol prosojni različici. Oba sta primerna za prostore, kjer je potreba po visoki estetiki prvotnega pomena, istočasno pa omogočajo neoviran pogled med posameznimi prostori oziroma prehodi.