Rozeta za dimnik za lep izgled našega doma

Rozeta za dimnik je ključen element, ki ga postavimo ob dimo cev. Z rozeto namreč prekrijemo nastalo vrtino, ki je potrebna za vgradnjo dimnih cevi. Če ne želimo po opravljenem delu imeti grdega izgleda na fasadi oziroma v notranjosti svojega doma, bomo okrog cevi namestili okrasno rozeto, ki bo služila za različne namene.

Rozeta za dimnik navado pride v kompletu celotnega troslojnega dimnika. Za postavitev dimnika potrebujemo, dimnik, dimne cevi in rozeto. Celoten paket skupaj z montažo nas bo stal okrog 1000 evrov. Seveda bo cena odvisna tudi od izgleda in od velikosti dimnika.

Rozeta za dimnik se lahko kupi tudi samostojno. Velikokrat se šele kasneje odločimo za primerno rozeto, ko vidimo, kaj točno potrebujemo in kakšne velikosti bo morala biti kupljena rozeta. ČE dimenzij ne poznamo, si jih lahko ogledamo tudi na spletu, kjer imamo ogromno različnih modelov in blagovnih znamk, ki izdelujejo dimnike in tudi rozete.

Sanacija dimnika zaradi uhajanja dimnih plinov

Sanacija dimnika je potrebna zaradi različnih vzrokov. Eden glavnih, zaradi katerega se nemudoma odločimo za kompletno sanacijo, je navadno ta, da opazimo uhajanje dimnih plinov. TO je izjemno škodljivo za naše zdravje, zato si ne smemo privoščiti, da bi naš dimnik puščal neprimeren dim.

Sanacija dimnika bo nujna tudi takrat, ko bomo v stopu v kurilnico začutili oster in izrazit vonj po sajah. Če imamo dimnik neopazno vzidan v objekt, pa moramo biti pozorni na mokre madeže saj in katrana, ki se bodo pojavili na tisti steni, kjer poteka dimnik.

Sanacija dimnika s velikokrat naroči tudi v primeru, da dimnikar, ob pregledu in čiščenju dimnika, opazi nepravilno delovanje. Takrat dobimo prepoved kurjenja in zato moramo dimnik čimprej sanirati, da lahko zopet nemoteno ogrevamo svoj dom. Če se odločimo za sanacijo, moramo poklicati primerno podjetje, ki izvaja omenjeno delo in se dogovoriti za natančen pregled obstoječega dimnika.