Kaj so implantati res tako neizprosni?

Še ne prav dolgo časa nazaj je veljalo, da so zobni implantati velika nesreča, ki lahko le bolj redko doleti pacienta, saj so bili postopki samega vstavljanja precej zapleteni in dolgotrajni, še bolj dolgotrajno in prav tako mučno pa je bilo tudi okrevanje pacienta po tem, ko je bilo postopka vstavitve oziroma operacije že zdavnaj konec.

Najbolj pomembno pa je to, da so bili implantati včasih vstavljeni le v nujnih primerih, sedaj pa je to najbolj enostaven način, da se namesti zob, ki izpade zaradi bolezni, ali pa zaradi nesreče, ki povzroči izgubo zoba. Najprimerneje je, da se implantati namestijo takrat, ko se poškodba že nekoliko zaceli, še posebej, če je bila v njo vključena čeljust, ki pa igra ključno vlogo v sami postavitvi vsadka, ki se na nek način ugnezdi v kost, ki se nahaja pod zobom. Za vse tiste, ki se sprašujejo, ali so za njihove poškodbe ali izgube najbolj primerni implantati pa je edini nasvet, ki je kaj vreden ta, da to najbolj ve vaš primarni zobozdravnik, ki bo lahko s pomočjo svojega znanja in izkušenj določil najbolj primeren način zdravljenja.

Kakšna je cena implantata?

Cena implantata se lahko precej razlikuje glede na samega proizvajalca in izvajalca del, glede na materiale, ali se odločite za tovarniško krono ali nekaj, kar je narejeno posebej za vas, skratka ogromno dejavnikov je, ki močno vplivajo na to, kakšna krona bo na koncu nameščena in kakšna bo končna cena implantata. Za vse tiste, ki jih skrbi, da bi bila cena implantata previsoka pa se da marsikdaj odločiti za drugačno komponento, ali povprašati pri zavarovalnici, če je pripravljena kriti delne stroške posega. Prav tako pa je lahko cena implantata nekaj, kar lahko ocenite predvsem na vrednost, ki jo prinese vam in koliko bi vam izboljšal življenjski standard.