Vsestranske robotske kosilnice

Robotske kosilnice se odlično znajdejo na raznovrstnih površinah, saj jih odlikuje prav pametni navigacijski sistem, ki mu lahko povsem zaupamo. Če k temu dodamo še zmogljiv pogon in zanesljivo rezalno garnituro dobimo vsestransko uporabno kosilnico, ki se lahko sooči z vsakim izzivom. Seveda pa je treba za dobro izkušnjo izbrati pravi model. Ponudba je dokaj omejena, saj se z razvojem naprednih robotskih kosilnic ukvarjajo le nekateri večji proizvajalci, ravno zato pa bo izbira morda nekoliko lažja – lahko se namreč omejimo kar na uveljavljeno serijo Husqvarna Automower, ki ponuja nekaj vsestranskih modelov za bolj ali manj zahtevne uporabnike.

Med vsestranskimi robotskimi kosilnicami srednjega razreda izstopata modela Husqvarna Automower 310 in 315 X, ki prinašata podobne odlike z nekolikšno razliko v zmogljivosti. Predvsem Husqvarna Automower 315 X se že močno odmika od vstopnih modelov in ponuja funkcionalnosti napredne robotske kosilnice, primerna je tudi za nekoliko večje zelenice. Oba modela pa se bosta pri domačih uporabnikih odlično obnesla in lahko brezhibno obdelata tudi zahtevnejše domače zelenice.

Model Husqvarna Automower 310 je s svojo ceno zelo privlačna izbira za domače uporabnike, hkrati pa se ne uvršča več med čisto vstopne modele, temveč ponuja poln nabor uporabnih funkcionalnosti in zadostno zmogljivost za brezhibno delovanje na zahtevnem terenu. Odgovarja srednje velikim zelenicam do 1000 kvadratnih metrov, posebej dobro pa se obnese predvsem s pametnim navigacijskim sistemom. Husqvarna Automower 310 ponuja odličen vpogled v to, kaj zmorejo napredne robotske kosilnice.

Husqvarna Automower 315 X predstavlja še korak dlje, ponuja dodatno zmogljivost in nekaj več funkcionalnosti. Je sicer znatno dražja, a cilja na drugačen spekter uporabnikov, predvsem na zahtevnejše domače uporabnike in profesionalne vrtnarje. To je napredna robotska kosilnica, s katero lahko v vsakem okolju dosežemo dober učinek, če seveda ne presežemo nekaterih omejitev. Husqvarna Automower 315 X se najbolje znajde na površinah do velikosti 1600 kvadratnih metrov.