Zračna puška vam je na voljo v različnih kalibrih

Zračna puška je zračno orožje, ki svoj izstrelek izstreli s pomočjo pnevmatsko iztisnjenega plina, ki je pod tlakom, dokler ne pritisnemo na sprožilec. Danes se največkrat uporablja v disciplini športnega streljanja, seveda pa je na tržišču ogromno različnih modelov in blagovnih znamk, zaradi česar jih lahko uporabljamo tudi v druge namene. Pri tem je zelo pomemben kaliber zračne puške, ki določa njeno moč in hitrost izstrela posameznega naboja.

Drugi pomemben dejavnik na katerega je potrebno pomisliti, je tudi teža zračne puške. Razlike med posameznimi težami so lahko tudi en kilogram in več, kar močno vpliva na njeno obvladovanje, to pa se močno pozna, še posebej, če ste začetnik. Ker je zračna puška nekoliko drugačno strelno orožje, zanjo ne potrebujete posebnega dovoljenja. Edini pogoj je, da ste stari vsaj 21 let, nakup pa morate opraviti osebno v trgovini z orožjem in ne preko spleta.

Kamping oprema posrbi za brezskrben dopust v naravi

Kampiranje postaja med ljubitelji različnih avantur vse bolj priljubljeno, zato ni nič presenetljivega, da se vse več ljudi odloča za preživljanje dopusta v neokrnjeni naravi. Seveda pa je za popolne užitke potrebna kakovostna kamping oprema, ki poskrbi, da je vaš dopust še udobnejši. Pri tem pa nimamo v mislih zgolj šotora, splane podloge ali pa splane vreče, ampak še mnogo druge raznovrstne opreme, ki vam je danes na voljo v specializiranih trgovinah.

Pri izbiri kamping opreme je potrebno biti pozoren predvsem na lastne potrebe in želje. Temu ustrezno je potrebno prilagoditi velikost šotora, avtodoma ali prikolice, prav tako pa tudi vso ostalo opremo, kot so na primer posoda, stoli, mize, ležalniki in še marsikaj drugega. Ne glede na to, pa je pomembno, da je kamping oprema dovolj kakovostna, saj nam bo le tako služila mnogo let, ne bi jo bilo potrebno neprestano menjati.