Vsestranska embalaža za hitro pakiranje živil

Povsod, kjer delamo z živili in hrano, imamo veliko opravka tudi s pakiranjem. Sestavin namreč ne porabimo v celoti, delamo z večjimi zalogami in pogosto se zgodi, da moramo kakšna občutljiva živila vsaj za nekaj časa učinkovito shraniti. Pri tem sicer tvegamo izgubo svežine, hitro pride tudi do mešanja vonjav in okusov. To pomeni, da naloga ne bo lahka, sploh če želimo delo opraviti tudi hitro in brez težav. Na srečo pa lahko najdemo ustrezne rešitve, saj imamo na voljo raznovrstno embalažo, ki omogoča dobro pakiranje v takšnih primerih.

Če cenimo hitro in enostavno pakiranje, potem pride v poštev že univerzalna embalaža, ki omogoča zelo enostavno uporabo. To je recimo BOPP folija, ki je vsestransko uporabna v vsaki kuhinji, predvsem pa se pogosto uporablja v gostinskem okolju. BOPP folija je vsestransko uporabna za pakiranje, tako da lahko najdemo več različnih aplikacij v vsakem okolju. V vsakem primeru omogoča hitro in enostavno uporabo, v končni fazi pa tudi dober učinek. BOPP folija je ustrezna za pakiranje živil, saj je varna za stik s hrano – to pa je že celovita kombinacija odličnih lastnosti za ta namen. Podobno je pri alu foliji, ki je predvsem v običajnih gospodinjstvih zelo priljubljena. Iz aluminija je tudi druga vsestranska embalaža, recimo alu pladnji in posodice. Alu pladnji se odlično obnesejo pri shranjevanju mesa, rib in podobnih izdelkov, tudi gotovih jedi, ki jih ne moremo enostavno zaviti v folijo.

Izbira ustrezne embalaže

Alu pladnji in folije ter razne vrste plastične embalaže predstavljajo univerzalno rešitev za pakiranje hrane. Včasih pa je treba vseeno izbrati kakšne prilagojene izdelke, ki lahko v nekaterih primerih ponudijo še veliko boljše učinke. Pri izbiri upoštevamo predvsem to, kakšna živila shranjujemo in za kako dolgo, pa tudi razmere, v katerih mora embalaža delovati, če recimo pospravljamo živila v hladilnik ali zamrzovalnik.