Prednosti prezračevalnega sistema z rekuperacijo toplote

Rekuperacija je beseda, ki se v zadnjih letih pojavlja vse pogosteje, še zlasti skupaj s prezračevalnim sistemom. Če se še niste seznanili s temi izredno kvalitetnimi sistemi za prezračevanje, je dobro, da si preberete spodnji prispevek. 

Rekuperator zraka lahko obnovi tudi do 95% toplote odsesanega zraka, kar je že zelo veliko. Seveda vam vsak prezračevalni sistem z rekuperacijo ne bo zagotavljal tako dobrega izkoristka. Strokovnjaki pravijo, da je bolj realna številka 70%, kar je še vedno zelo veliko. 

Manjši stroški za gorivo

Pomen, ki ga ima rekuperacija, pa se zagotovo najbolj pozna ravno v stroških ogrevanja. Če si želimo v zimskih mesecih dobro prezračiti dom, moramo večkrat na dan odpreti okno in ga pustiti odprtega od 5 do 10 minut. Pri tem pa bomo žal izgubili ogromno toplote, s katero smo greli svoj dom, rekuperator zraka pa te izgube preprečuje. 

Ravno zato se ljudje prezračevanja izogibajo. Rekuperator zraka pa nam tako omogoča brezskrbno prezračevanje brez odpiranja oken, kar je izredno pomembno. 

Pametni sistemi prezračevanja večjih stavb

Zgradnja pametnih in okolju prijaznih zgrad postaja vse bolj pomembna. Prezračevalni sistemi so že nekaj časa ključen del dobrega počutja vseh uporabnikov prostorov, zato je vse pomembnejše, da so pisarniški prostori ravno tako dobro prezračeni kot domače stanovanje .V takšnih zgradbah je pomembno higrosenzibilno prezračevanje. 

Higrosenzibilno prezračevanje deluje na podlagi pametnega sistema, ki zazna količino vlage v zraku. Ko ta preseže določeno stopnjo, se začne avtomatsko prezračevanje. Zaposleni pa tega ne bodo niti občutili. 

Boljše počutje boljša efektivnost

Zavedamo se, da se ljudje v prostoru s slabim zrakom ne počutijo dobro, kar pomeni, da bo njihova delovna efektivnost v takšnih prostorih slabša. Higrosenzibilno prezračevanje pa bo omogočilo vedno optimalne pogoje, saj bo brez vmešavanja ljudi skrbelo za dovajanje svežega zraka. 

Z napredkom tehnologije so strokovnjaki tako izdelali sisteme za higrosenzibilno prezračevanje, ki avtomatsko in vrhunsko skrbijo za dobrobit vseh znotraj stavbe.