Spusti po reki Soči

Reka Soča je pri nas gotovo ena izmed najlepših in najbolj priljubljenih destinacij za kratek oddih, pa tudi za daljši izlet ali kar cele počitnice. Ne le zato, ker navdušuje s čudovito barvo in živahnim tokom, poleg tega pa teče tudi po atraktivni alpski dolini skozi slikovite kraje, temveč tudi zaradi vseh aktivnosti, ki jih lahko izvajamo na rečnih valovih in ob Soči. Tako se v Posočje podajajo predvsem ljubitelji vodnih športov, kot sta rafting in kajak. Soča je idealna izbira za obe omenjeni aktivnosti, sploh če iščemo možnosti vodenih spustov!

Ponudba turističnih agencij

Vodene spuste po reki Soči ponujajo lokalne turistične agencije, ki prav s temi storitvami privlačijo turiste od blizu in daleč. Za rafting Soča ponuja izjemne pogoje, zato je ta storitev tudi med najbolj priljubljenimi. Poleg tega gre za nepozabno izkušnjo, ki vedno prinaša nekaj novega. Rafting Soča je priljubljena izbira za sodelavce in sošolce, pa tudi za družine in druge skupine, ki želijo preživeti nekaj časa skupaj ob razburljivi pustolovščini na rečnih brzicah. Poleg tega ponuja za rafting Soča tudi drugačne izkušnje, recimo mirno plovbo, ki vključuje predvsem občudovanje okoliških lepot.

Lahko pa izberemo kajak, Soča je tudi za to plovilo kot nalašč. In tudi tu se odpirajo mnoge možnosti, ki jih najdemo v ponudbi lokalnih turističnih agencij. Za voden spust po Soči s kajakom je gotovo veliko ponudbe, saj je tudi povpraševanje stalno prisotno. Je pa za kajak Soča izjemno mamljiva tudi za tiste, ki so dovolj izkušeni, da se podajo na takšno dogodivščino kar v lastni režiji.

Samostojni spusti

Predvsem kajakaši lahko načrtujejo samostojen spust, ki ponuja čisto drugačno izkušnjo kot vodena skupinska odprava. Seveda pa je ta možnost na voljo le izkušenim kajakašem, ki lahko spust suvereno opravijo, saj je za kajak Soča lahko tudi precej nevarna.