Obvezna oprema za dojenje

Ob prihodu novorojenčka domov je potrebno pripraviti kar nekaj opreme, prav tako pa tudi zasnovati ustrezen prostor, kjer bo malček počival, se dojil, negoval, razvajal ter podobno. Že kar nekaj mesecev pred rojstvom skrbni starši pripravijo seznam vse obvezne opreme. Pomemben del opreme zavzema tudi sama nega dojenčka, ki mora biti redna, skrbna in predvsem učinkovita.

Mamice se dobro pripravijo tudi na dojenje, za katero prav tako pridejo v poštev nekateri pripomočki, kot je na primer blazina za dojenje. Ta mora biti predvsem kakovostna, dovolj velika in udobna. Zelo dobrodošli ali pa kar nujni pripomočki za dojenje so še disperzijska posoda, prsna črpalka, podloga za nedrček, oblikovalec bradavic, zaščitna krema, ročna črpalka za dojenje, ščitniki za bradavice in še bi lahko naštevali.

Velika pomoč pri dojenju

V zelo veliko pomoč pri dojenju je lahko posebno zasnovana blazina, ki mamicam omogoča, da jih manj boli križ in da jim je med dojenjem veliko udobneje pa tudi prijetneje. Tudi malčke blazina za dojenje navdušuje, ker se v njen počivajo oziroma ležijo v varnem objemu. Blazina prav tako v veliki meri lajša držanje dojenčka med dojenjem, saj se mamica lahko s svojimi rokami nasloni na blazino, lahko pa dojenčka položi nanjo, seveda v ustreznem položaju.

Ustrezno izbrana blazina za dojenje

Blazina za dojenje mora biti takšne velikosti, da jo mamica lahko povsem brez težav namešča okoli svojega telesa. Pri izbiri takšne blazine pa je prav tako pomembno, da smo pozorni na trdoto. Blazina za dojenje mora biti čim bolj čvrsta, da se ne ugreza. Sicer pa je za premehke blazine na sploh značilno, da ne dajejo dovolj učinkovite opore.

Blazine za dojenje različnih velikosti so vam na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer lahko izbirate še med drugimi številnimi kakovostnimi ter cenovno dostopnimi izdelki za novorojenčke pa tudi nekoliko starejše otroke.