Odlična rešitev za odlomljene, zabarvane, obrabljene in neprivlačne zobe

Porcelanaste zobne luske so zagotovo ena od najboljših rešitev za zabarvane, obrabljene, odlomljene, premajhne ali na videz neprivlačne zobe. Za izdelavo lusk za zobe se minimalno obrusi samo sprednje strani, na drugih ploskvah ni posegov. Na takšen način se lahko ohrani čim več zdravega zoba.

Pri brušenju zob si strokovnjaki pomagajo z različnimi pripomočki – s povečevalnimi lupami ter mikroskopom. S tem poskrbijo za to, da se odbrusi samo tisto, kar je res potrebno. Na voljo so tudi zobne luske brez brušenja. Keramična luska se v tem primeru nalepi na že obstoječ zob.

Potek izdelave lusk za zobe

Za namestitev zobnih lusk boste strokovnjaka praviloma morali obiskati trikrat. Prvi obisk vključuje stomatološki pregled, preverjanje stanje dlesni. Naredi se prvi odtis. Na podlagi tega se nato pripravi modelacija izgleda novih zob. Pri preprostejših primerih se ta korak lahko celo preskoči.

Pri drugem obisku se na podlagi modelacije na vaše zobe s provizoričnim materialom izdela začasne zobne luske. Na ta način namreč lahko najlaže dobite občutek, kako bo vse skupaj videti. Nato se vaše zobe le minimalno obrusi ter odtisne. Odtis zob se nato pošlje v specializirani zobotehnični laboratorij. Tam za vas naredijo zobne luske ustrezne barve ter prosojnosti.

Pri tretjem obisku se zobne luske trajno cementirajo na vaše zobe, uskladi se tudi griz.

Izdelava lusk v samo nekaj urah

Zobne luske so lahko izdelane v že samo nekaj urah, kar je izjemna prednost. S pomočjo računalnika vam strokovnjaki lahko oblikujejo vaš nasmeh ter luske takoj izdelajo.

Cena zobnih lusk je seveda odvisna od številnih dejavnikov. V povprečju pa boste za zobno lusko odšteli nekje med 300 in 350 evri. Odlične ponudnike zobne estetike lahko najdete tudi na spletu, kjer vas presenečajo še z vrsto drugimi storitvami ter predvsem izjemno dostopnimi cenami. Pred izbiro ponudnika preverite predvsem reference podjetij.